clanek-1

Přesvědčivá výhra nad Pardubicemi 3:0

25.06.2016, 11:00
Zbuzany

FK Dukla Praha

3:0

(2:0)

Přípravná utkání 2016/17

FK Pardubice

Sestava domácí: I. pol.: Rada - Juroška, Smejkal, Bezpalec, Preisler - Čajič, Brejcha, Považanec - Koreš, Beauguel, Vopat.
II. pol.: Hroššo - Miloševič, Štetina, Cvrček, Jurendič - Tetour, Kovaľ, Borek - Néstor, Mareš, Manzia.

Sestava hosté: Knobloch - Pospíšil, Masař, Kudrna, Zavadil, Kakrda, Šejvl, Jeřábek, Fousek, Petráň, Kayamba.

  • Branky: 5. Juroška, 17. vlastní, 85. Mareš. Rozhodčí: Franěk (Rakovník) - Fišer (Praha), Vlasjuk (Rakovník).
Na úvod přípravy si hráči Dukly poradili s Pardubicemi jednoznačným výsledkem 3:0. O úvodní trefu utkání se postaral Juroška, který měl prsty i ve druhé brance, kterou si však připsal pardubický obránce Zavadil. V závěru přidal třetí přesný zásah Mareš.

Úvodní šanci zápasu měli na svých kopačkách fotbalisté Pardubic. Petráňova střela těsně minula tyč Radovy brány. V 5. minutě se Dukla ujala vedení, když po pohotové narážečce s Beauguelem pronikl do pokutového území JAN JUROŠKA a s přehledem překonal pardubického gólmana Knoblocha. Dukla navýšila své vedení v 17. minutě. Aktivně hrající Juroška centroval do pokutového území z pravé strany a domácí obránce Petr Zavadil si míč ve skluzu srazil za záda vlastního brankáře. Ve 25. minutě napřáhl ke střele zpoza vápna Štěpán Koreš a řádně protáhl pardubického gólmana, který míč vyrazil nad břevno. Na druhé straně postupoval sám na Radu konžský útočník Kalemba, ale dukelský gólman dokázal vyrazit míč mimo tři tyče. Sedmatřicátá minuta přinesla šanci Pražanů. Na levém okraji vápna se efektně uvolnil Preisler a následně poslal střílený centr, kterým našel hlavu Beauguela jehož zakončení skončilo nad břevnem.

Zkraje druhé půle pálil ve skluzu jeden z pardubických hráčů nad bránu střeženou Hroššem. Vzápětí na druhé straně zakončoval osamocený Néstor pouze do boční sítě. Hodně práce měl v 56. minutě brankář Hrnčíř, když musel likvidovat nejprve střelu Manzii i následnou dorážku Mareše. Po hodiny hry zasahoval Hroššo proti prudké střele z kopaček pardubických. V 76. minutě Manzia potvrdil, že si s míčem opravdu rozumí. Uvnitř šestnáctky se zbavil dvou soupeřů a podél gólmana poslal míč do brány, kde však ještě stihl ve skluzu zasáhnout jeden z obránců a míč odehrát na roh. Z útočné akce, která přišla vzápětí, hlavičkoval Mareš pouze do Frydrychových rukavic. Nejhezčího momentu utkání se diváci na stadionu ve Zbuzanech dočkali 5 minut před koncem. Dalekonosná střela JAKUBA MAREŠE zapadla přesně do levého horního rohu brány. Ze stejné pozice to ještě zkoušel a několik chvil později Néstor, tentokrát se však vytáhl skvělým zákrokem gólman Hrnčíř.

Hodnocení trenéra:

Jaroslav Šilhavý: „Zápas se hrál za úmorného vedra. Výsledek je pro nás přijatelný, je to takové povzbuzení do naší další práce na tréninku a v dalších přípravných utkáních. Nicméně hra nebyla ještě úplně ideální, tým byl rozdělený na dvě jedenáctky, které odehrály každá jeden poločas. Myslím si, že nám ještě chyběla taková lehkost a souhra, ale byly tam i dobré momenty, i když jsme ve druhém poločase neproměnili hodně šancí. Každý takový zápas nás posouvá tím, že si díky němu můžeme uvědomit chyby, které se staly i z pohledu taktiky. Bylo by divné, kdyby vše bylo ideální hned od začátku. Dneškem nám končí první mikrocyklus, který splnil to, co jsme od něj očekávali. Byl hodně o seznamování a nyní můžeme vše ještě více rozvíjet a věřím, že se vše bude postupně zlepšovat.“