clanek-1

Dukla si doma poradila se Zlínem

30.10.2015, 18:00
Juliska

FK Dukla Praha

1:0

(0:0)

12. kolo, Synot liga 2015/16

FC Fastav Zlín

Sestava domácí: F. Rada – Miloševič, Štetina, Gorkšs, Vrzal – Považanec (65. Jurendič), Marek Hanousek (C), Daniel Tetour (90. Jeřábek) – Kovaľ (79. Beauguel), Krmenčík, Čajič.

Sestava hosté: Dostál – Pazdera, Jugas, Hájek, Matějov – V. Vukadinovič, Holík, Živulič, Koreš (83. Bartolomeu) – Poznar, Železník (C).

  • Branky: 64. Vrzal (Čajič). ŽK: 57. Krmenčík – 88. Živulič. Rozhodčí: Paták – Mokrusch, Vlasjuk – Kocourek.
  • Diváci: 1332
Dukla si připsala velmi důležité vítězství, když v domácím utkání dokázala porazit Zlín nejtěsnějším rozdílem 1:0. O jedinou branku zápasu se postaral ve druhém poločase Ondřej Vrzal, když dokázal uklidit hlavou do brány Čajičem zahrávaný rohový kop.

V celém prvním poločase byla Dukla lepším mužstvem a kombinovala s míčem na kopačkách výrazně častěji než hostující Zlín. Hned ve druhé minutě pálil ze zajímavé pozice Čajič, ale jeho střelu zablokovala hostující obrana. Chvíli na to střílel Vrzal zpoza vápna těsně mimo. Dukla nadále pokračovala v tlaku a do pokutového území soupeře létaly nebezpečné centry. Velkou příležitost měl na své kopačce Vrzal, když se dostal ke střele po rohovém kopu. Jeho pokus ale jen těsně minul vzdálenější tyč Dostálovy branky. Do větší šance se dostali hosté až ve 42. minutě. Štěpán Koreš si naběhl do pokutového území na přihrávku a svojí střelou dokonce gólmana Radu překonal, ale naštěstí pro domácí stihl ve skluzu zakročit stoper Štetina a míč vykopnout na rohový kop.

Druhý poločas svým charakterem navázal na dění v první půli. V úvodu si Krmenčík naskočil na Čajičův centr z rohového kopu a jeho hlavičkový pokus proletěl kolem zadní tyče, kde se po něm marně natahoval Gorkšs. V 62. minutě si na pěkný Miloševičův centr naběhl Hanousek, ale jeho hlavičkový pokus dokázal Dostál vyrazit nad břevno. Z následného rohového kopu se již Dukla prosadila. Čajičův centr našel hlavu ONDŘEJE VRZALA a ten poslal přesnou hlavičkou Duklu do vedení. VIDEO Po vstřeleném gólu se odehrávala hlušší část utkání bez výrazných šancí na obou stranách. Šest minut před koncem zakončoval v dobré pozici nýbrž nepřesně hostující kapitán Železník. Rada si s jeho pokusem bez větších problémů poradil. Domácí si již výsledek pohlídali a mohli tak slavit vítězství 1:0.

Hodnocení trenéra:

Luboš Kozel: „Dnešní výkon nebyl strhující, ale když vezmu v úvahu dobře rozjetá, ale nedotažená předchozí utkání a k tomu velkou marodku v ofenzivních řadách, tak můžu být spokojený. Zlín, i když v posledních kolech nebodoval, tak předváděl slušné výkony a zejména doma s Teplicemi výsledek neodpovídal průběhu utkání. V první půli si vytvořil velkou šanci z naší chyby, kterou naštěstí neproměnil, ale více ze hry jsme měli my. Druhý poločas měl podobný průběh, až se nám podařilo vstřelit gól ze standardní situace. V závěru na nás sice bylo vidět, že jsme minulá utkání v této fázi ztratili, ale silou vůle jsme zápas dotáhli do vítězného konce. Už jsme to potřebovali.“

Bohumil Pánik: „Věřil jsem, že si odsud odvezeme minimálně bod, protože Dukle chyběli 4 silní hráči. Nám sice taky chybí hráči, ale chtěli jsme se svým aktivním pojetím prosadit. Úvod nám vycházel, domácí nebyli připraveni, že je budeme vysoko napadat, získávat balóny a přecházet bočními prostory do útočné fáze. Bohužel jsme to nedohráli a utkání dospělo do fáze: „Kdo tu branku dá?“. Paradoxně ji dal jeden z menších hráčů Dukly ze standardní situace. A to rozhodlo.“