clanek-1

Dukla doma remizovala s Mladou Boleslaví

16.10.2015, 20:15
Juliska

FK Dukla Praha

1:1

(1:0)

10. kolo, Synot liga 2015/16

FK Mladá Boleslav

Sestava domácí: F. Rada – Miloševič, Štetina, Gorkšs, Vrzal – Považanec, Marek Hanousek (C), Čajič – Berger (85. Daniel Tetour), Krmenčík (90+1. Jeřábek), Mareš (77. Jurendič).

Sestava hosté: Šeda – Bořil, Kúdela, Vraštil, Fleišman – Ščuk (70. Malpon), J. Rada – Čermák (65. Chramosta), Skalák, Zahustel (59. Baroš) – Magera (C).

  • Branky: 41. Čajič (Krmenčík) – 80. Magera (pen.). ŽK: 52. Gorkšs – 82. Bořil. Rozhodčí: Hrubeš – Paták, Hrabovský.
  • Diváci: 1353
Domácí šli do vedení v prvním poločase, kdy se ujala pěkná střela Aldina Čajiče. Po řadě nevyužitých šancí Dukly ve druhém poločase, deset minut před koncem srovnal za hostující tým Lukáš Magera.

Začátek utkání se odehrával v duchu nepřesností na obou stranách bez většího ohrožení branky soupeře. Ve 20. minutě napřáhl z dálky Mareš, ale branku netrefil. Obdobně dopadl i pokus o 8 minut později. O chvíli později nevyužil hostující Magera chyby v rozehrávce gólmana Rady. V největší šanci Boleslavi se ocitl Zahustel, když se s úhlu hnal na Radovu branku, ale míč si příliš předkopl a jeho střelecký pokus následně zablokovala domácí obrana. Skóre otevřel ve 40. minutě ALDIN ČAJIČ. Z hranice velkého vápna mířil přesně k tyči a nedal hostujícímu brankáři šanci zasáhnout.

Druhý poločas odstartovala obrovská šance mladoboleslavských, kdy Skalákova tečovaná střela skončila na břevně. V 61. minutě našla Krmenčíkova ostrá přihrávka ve vápně Jakuba Mareše, ten však v dobré pozici přestřelil. O minutu později vyslal tvrdou ránu Vrzal. S jeho pokusem si ale Šeda poradil. Dukla nadále pokračovala v tlaku a připsala si několik nebezpečných pokusů v rozmezí několika minut, avšak žádný z nich nemířil mezi tři tyče. Střídající Milan Baroš vyzkoušel pozornost Rady v 70. minutě. V 80. minutě zahrál rukou v pokutovém území Štětina a z následné penalty Lukáš Magera srovnal. A tak utkání skončilo remízovým výsledkem 1:1.

Hodnocení trenéra:

Karel Jarolím: „Zápas jsme nezačali úplně špatně. Tak dvacet minut jsme měli hru celkem pod kontrolou, ale dopředu to bylo málo úderné. Až na výjimky jsme se nedostali k nebezpečným situacím, pak jsme vypadli z role a nedostali jsme se pořádně do hry. Chybělo tam víc pohybu, lepší výběr místa a bylo to takové neurovnané. Navíc jsme Duklu pustili do vedení, takže byla ve výhodě. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že chceme být aktivnější, zvýšit pohyb a zrychlit hru. Škoda že se nám nepodařilo srovnat z té situace z kraje poločasu. Bylo by víc času, abychom s výsledkem něco udělali, ale bohužel to tak nedopadlo. Nakonec vzhledem k tomu průběhu můžeme být rádi, že jsme uhráli alespoň bod.“

Luboš Kozel: „Jako na Slavii, kdy byl soupeř mírným favoritem, přijel soupeř se stejnou vizitkou. Cením si toho, že jsme Mladé Boleslavi nedovolili hrát její hru a byli jí vyrovnaným soupeřem. V určitých pasážích jsme byli lepším týmem, ale bohužel jsme slibně rozehrané utkání opět nedotáhli do vítězného konce. Stále se to opakuje. Chybí pojistka na 2:0, kterou mohl dát Jakub Mareš nebo Michal Krmenčík. A děláme hloupé chyby. Takže ve fázi, kdy Mladá Boleslav chtěla tlačit už jen silou vůle, my jí nabídli penaltu a tu proměnila. Pak samozřejmě vyrostla a my bychom byli ještě schopni to utkání ztratit, kdyby Skalák proměnil svou poslední šanci. Jsem zklamaný. Utkání bylo odehráno tak, jak jsme chtěli na Mladou Boleslav hrát, ale bez odměny.“