clanek-1

VIDEO: Hodnocení po utkání s Jabloncem

03.10.2014, 20:15

FK Jablonec

6:0

(4:0)

10. kolo, Synot liga 2014/15

FK Dukla Praha

Sestava domácí: Hrubý – Novák, Kysela, Pernica, Romera – Mingazov (76. Moulis), Rossi, Pospíšil (81. Čížek), Hübschman, Kopic – Doležal (68. Jun).

Sestava hosté: Rada - Karavajev, Štetina (46. Polom), Jeřábek, Matěj Hanousek - Marek Hanousek, Hlinka, Považanec - Berger (64. Mareš), Beauguel, Krmenčík (76. Nestor).

  • Branky: 8. Doležal, 17. Mingazov, 18. Štetina (vla.), 37. a 77. Novák, 57. Rossi. ŽK: 45. Berger, 53. Jeřábek. Rozhodčí: Lerch – Wilczek, Vlasjuk.
  • Diváci: 2246
Stý ligový zápas na lavičce Dukly trenérovi Luboši Kozlovi pořádně zhořkl. Domácí Jablonec předčil naše mužstvo v efektivitě, navíc se nám nedařilo ani v defenzivě a výsledkem bylo půltucet branek v síti Filipa Rady. Utkání v Jablonci hodnotí hráči Marek Hanousek a Filip Rada společně s trenérem Lubošem Kozlem.

Třetí minuta přinesla zajímavou akci, Považanec našel ve vápně Beauguela, ten zpětnou přihrávkou nahrál Markovi Hanouskovi, jehož střela mířila kousek od levé tyče. Na druhé straně zahrozil střelou Pospíšil, ale Rada ji bez problémů zneškodnil. V osmé minutě se radovali domácí, když ze standardní situace zasáhl míč do protipohybu Rady Doležal. O osm minut později přišla druhá branka Jablonce, Mingazov z hranice vápna mířil pod břevno. Vzápětí se nešťastně trefil do vlastní branky Lukáš Štetina a navýšil vedení domácích na 3:0. Pěkný přechod do útoku předvedla Dukla ve 24. minutě, Krmenčík posunul Beauguelovi za obranu, ten mu nahrál zpět před odkrytou branku, ale Krmenčík míč dobře netrefil a letěl mimo branku. Další pěkná přihrávka Beauguela, ale Považanec, ani Berger na ni nedosáhli. Následoval protiútok Jablonce a z ní další branka jejíž autorem byl Novák.

Na začátku druhého poločasu vyslal nebezpečnou střelu Berger, ale Hrubý míč stihl vyboxovat. Následně po chybě v rozehře Jablonec udeřil popáté, v 57. minutě skóroval Rossi. V 77. minutě zvýšil na 6:0 Novák.

Hodnocení trenéra:

Luboš Kozel: „Nemůžu říct, že bychom do zápasu vstoupili neaktivně nebo že by nás soupeř přehrával. Bohužel první gól jsme si dali sami, druhý gól byl z první střely na bránu a třetí gól znovu vlastní, tohle by asi zamávalo i s jinými mužstvy a tím spíš s tím naším mladým. Soupeř poté vyrostl a vyhovovalo mu čekat na naše chyby, které jsme dělali. De facto od té 20. – 25. minuty to bylo jen o tom, kolik to nakonec bude. Nemůžu říct, že bychom si za zápas nic nevytvořili, nebo že bychom neměli podobné šance jako domácí, ale naše efektivita a efektivita domácích byla značně rozdílná.“

Jaroslav Šilhavý: „V prvním poločase jsme předvedli asi nejlepší výkon, co tu jsem. Konečně jsme zúročili a proměnili šance, které jsme měli i v minulých zápasech. V krátkém čase jsme dali tři branky, což otřese i jiným soupeřem. Na druhou stranu si myslím, že nám to Dukla umožnila i tím, že chtěla hrát fotbal, tlačila se dopředu, hrozila z brejků a chtěla být pořád aktivní. Utkání bylo nahoru dolů a fotbal se musel líbit.“