clanek-1

Tříbodový zisk si připisují dorostenci kategorie U19

24.05.2014, 10:15

FK Dukla Praha

2:1

(1:0)

27. kolo, Starší dorost U19 2013/14

FC Slavia Karlovy Vary

Sestava domácí: Vávra Zdeněk – Bohánek, Kadavý, Cvrček, Vosátka (46. Bezděk) – Bezpalec, Petrák, Volek – Vávra Pavel, Vachoušek (65. Veliký), Beneš (90. Farkaš).

Sestava hosté: Povinský – Trojek, Schildbach, Pěkný, Phung – Királyi, Pfeimer, Lhoták, Duda, Schwabauer – Došek.

  • Branky: 7. Beneš (Bohánek) (PK), 85. Volek (Veliký, Vávra) - 50. Pfeimer.
Proti Karlovým Varům nastoupili dorostenci v sobotu 24. května. Do vedení šli už v prvním poločase po proměněném pokutovém kopu. Soupeř ve druhém poločase vyrovnal a o vítězství tak rozhodl brankou Volek. Celkový výsledek 2:1.

Hned ve druhé minutě našel Beneš ve vápně Vachouška, kterého vychytal brankář Povinský. O pět minut později byl po dravém průniku do pokutového území faulován Bohánek a Beneš pokutový kop na dvakrát proměnil. Další šanci neproměnil Kadavý hlavou na zadní tyči ani Vachoušek, který po kličce brankáři minul z úhlu prázdnou branku. Hosté hrozili jen ze standardních situací, Zdeněk Vávra byl však vždy na správném místě. Po nacvičeném signálu jsme mohli těsně před poločasem skóre navýšit, Bezpalec však přestřelil. Varům se podařilo vyrovnat v 50. minutě po nedorozumění Cvrčka a Kadavého. Z obdržené branky jsme se ale dokázali oklepat, nebezpečné byli dvě střely Beneše, které brankář hostí zneškodnil, stejně jako hlavičku Bohánka z bezprostřední blízkosti. Rozhodující úder jsme zasadili pět minut před koncem. Pavel Vávra důrazem vybojoval míč, posunul jej Velikému, který přesným centrem našel Volka. Ten si zpracoval míč na prsa a ze vzduchu trefil vítězný gól.

Hodnocení trenéra:

Tomáš Kulvajt: "Velmi dobrou hru, ze které pramenily vyložené šance, jsme v prvním poločase bohužel nepodtrhli brankově. Místo výrazného vedení jsme naopak v začátku druhého poločasu inkasovali. Kluci ale prokázali velkou vůli po vítězství. V průběhu druhého poločasu si vytvořili další šance, proměnili ale až tu pět minut před koncem, na což Vary už nestačili reagovat. Nakonec vybojované vítězství bylo zasloužené a vzhledem k dobrému výkonu soupeře ve druhém poločase i velmi cenné."