clanek-1

Devatenáctka si odvezla z Benešova tři body

18.05.2014, 10:00

SK Benešov

1:2

(0:2)

26. kolo, Starší dorost U19 2013/14

FK Dukla Praha

Sestava domácí: Kondelík – Vyhlídal, Verner, Vacek, Vosáhlo – Přitasil, Cettl, Hašek (78. Straka), Horký (46. Netolický) – Balata, Vlasák.

Sestava hosté: Vávra Zdeněk – Bohánek, Šupina, Cvrček, Vosátka – Bezpalec (46. Sell), Petrák, Farkaš (90. Baran) – Veliký (60. Brabenec), Vachoušek, Vávra Pavel.

  • Branky: 79. Vacek (PK) - 11. Cvrček (Petrák), 24. Vachoušek (Veliký, Bezpalec).
Herní kvalita a bojovnost, dvě vlastnosti, které dovedly starší dorostence k vítězství nad Benešovem. Po brankách Cvrčka z 11. a Vachouška z 24. minuty, si devatenáctka odvezla 3 body za vítězství 2:1, kdy domácí tým snížil v 79. minutě z pokutového kopu.

Velmi dobrý vstup do utkání jsme korunovali v 11. minutě vedoucí brankou Cvrčka po rohovém kopu. I v dalším průběhu poločasu jsme lépe kombinovali a ve 24. minutě přidal druhý gól Vachoušek pohotovou střelou zády k brance po centru Velikého. Domácí hrozili převážně z rohových kopů, které se nám však dařilo odvracet. Druhý poločas se obraz hry změnil. Množství standardních situací domácích se výrazně zvýšilo, poctivou defenzívou se nám je však dařilo odvracet. Brejkové situace jsme měli naopak my, nezakončili jsme je však dostatečně přesně. V 79. minutě domácí snížili z pokutového kopu nařízeného za faul. Závěrečný tlak domácích se nám již podařilo ustát a odvážíme si zasloužené vítězství.

Hodnocení trenéra:

Tomáš Kulvajt: "K vítězství nás dovedla větší hernost v prvním a příkladná bojovnost v druhém poločase. Na malé umělce jsme byli první poločas přesnější, lépe jsme drželi míč a vypracovali si dobré šance z nichž jsme dvě využili i brankově. Ve druhém poločase však měli domácí územní převahu díky množství standardních situací. Z brejků se nám nepodařilo přidat uklidňující gól, domácím naopak vlila do žil naději proměněná penalta. Kluci však závěr zvládli celotýmově velmi dobře a i proto si vybojovanou výhru plně zasloužili."