clanek-1

Devatenáctka díky nízké produktivitě v Sokolově nebodovala

13.04.2014, 16:30

FK Baník Sokolov

2:1

(2:0)

21. kolo, Starší dorost U19 2013/14

FK Dukla Praha

Sestava domácí: Strnad – Netrval, Mestl, Veselovský, Fojtík (81. Hamouz) – Matouše, Machala (75. Maule), Kravar, Čuchraň – Lacina, Koubek (67. Cinkanič).

Sestava hosté: Vávra Z. – Baran, Kadavý, Cvrček, Vosátka (46. Petrák) – Farkaš, Bezpalec, Zoubek – Beneš, Vachoušek (71. Vávra), Bezděk (87. Veliký).

  • Branky: 23. Lacina, 32. Koubek - 73. Petrák (Zoubek, Farkaš).
O víkendu zavítal první dorost na hřiště Baníku Sokolov. Ač větší část utkání patřila našemu týmu, díky nízké efektivitě v zakončení a chybám z prvního poločasu kluci prohráli 1:2.

Od začátku zápasu jsme byli lepším týmem. První velkou šanci nevyužil Baran, který v dobré pozici minul. I v dalších minutách jsme lépe kombinovali a domácí se k naší brance dostávali jen zřídka. Do zápasu jsme je však dostali vlastními chybami. Při první brance jsme špatně vyřešili rozehrávku středem, soupeř získal míč a na dvakrát prostřelil Vávru. Druhý gól jsme obdrželi ve 32. minutě po nedorozumění v naší obraně. Vosátka odkopl míč před vybíhajícím Vávrou přesně na nohu jednoho z domácích hráčů, který pohotově trefil odkrytou branku. Těsně před poločasem jsme měli další tři zakončení, ani jedno však ke gólu nevedlo. Vstup do druhého poločasu nám nevyšel, podržel nás však brankář Vávra. Od té chvíle jsme však na hřišti dominovali. Enormní aktivitou jsme postupně dostávali domácí pod čím dál větší tlak a v 73. minutě jsme se prosadili konečně i brankově. Petrák trefil přesně na zadní tyč po zpětné přihrávce Zoubka. Další šance měli Zoubek, Farkaš a několikrát Beneš. Střely však lítaly těsně mimo, nebo je zneškodnil domácí brankář. I proto nakonec zápas skončil vítězstvím domácích.

Hodnocení trenéra:

Tomáš Kulvajt: "Na hřišti vedoucího týmu soutěže jsme sehráli nešťastné utkání. Soupeř si nevytvořil žádnou šanci, a přesto jsme v poločase prohrávali 2:0. Druhý poločas jsme herně ovládli úplně. Soupeř od 60. minuty kondičně totálně odpadl a hru kouskovala častá přerušení v důsledku křečí domácích. Z našeho tlaku jsme si vytvořili kromě vstřelené branky dalších 12 brankových příležitostí, chyběla nám však potřebná přesnost. Zápas nám ukázal, v jakém nasazení a přitom náročnosti a kvalitě jsme schopni hrát, momentálně nám však chybí střelec, který by poctivou práci celého týmu zúročil i brakově."