clanek-1

Devatenáctka přehrála Fotbalovou Akademii Praha

05.04.2014, 10:15
Strahov (stadion Přátelství)

FK Dukla Praha

6:1

(3:0)

20. kolo, Starší dorost U19 2013/14

Fotbalová Akademie Praha

Sestava domácí: Steinbauer – Baran, Kadavý, Schindler, Bezděk (67. Vosátka) – Volek (67. Cvrček), Farkaš, Petrák – Zoubek, Vachoušek (55. Brabenec), Beneš (60. Tylšar)

Sestava hosté: Provazník – Doupovec, Lecnar, Kolínský (46. Zatkal), Mančal – Šimral – Ibraimi, Duka, Marek Procházka (46. Rubeš (63. Andronic), Teftag.

  • Branky: 2. Petrák (Zoubek, Volek), 21. Volek (Zoubek, Petrák), 43. Beneš (Zoubek) PK, 63. Farkaš (Volek, Baran), 67. Brabenec (Baran, Petrák), 84. Petrák (Tylšar, Farkaš) - 71. Lecnar (Duka).
Po remíze s SKP Č. Budějvice přichází vítězství. V sobotu hostil nejstarší dorost tým FA Praha, kterému nedal šanci a zvítězil 6:1.

Úvod nám vyšel skvěle. Gól jsme vstřelili hned ve druhé minutě, kdy si na centr Zoubka naběhl Petrák a trefil přesně. V 21. minutě jsme zvýšili na 2:0 po krásné akci středem, zakončené přesnou ranou Volka, třetí gól přidal před poločasem Beneš, který proměnil penaltu, nařízenou za faul na Zoubka. I ve druhém poločase jsme byli lepším týmem. V 63. a v 67. minutě přesně zakončovali Farkaš a Brabenec po rychlých akcích z pravé strany. Soupeři se následně podařilo snížit hlavou po trestném kopu. Poslední slovo jsme však měli opět my. Farkaš našel kolmicí Tylšara, který již mohl sám zakončovat. Před brankou však našel ještě lépe postaveného Petráka, který uzavřel skóre utkání na konečných 6:1.

Hodnocení trenéra:

Tomáš Kulvajt: "Od začátku jsme chtěli dostat soupeře pod tlak a skórovat co nejdříve. To se nám podařilo prakticky z první akce. Za stavu 1:0 měl soupeř šanci na vyrovnání, kterou však neproměnil, my následně náskok zvýšili. Herně slabší byl z naší strany úvod druhého poločasu, tam byli hosté aktivnější. Čtvrtým gólem jsme se však zklidnili a následně přidali i pátý. Mrzí mě však obdržený gól po standardní situaci, kde jsme nebyli v bránění dostatečně důslední. Z ofenzivního pohledu však musím hodnotit utkání velice kladně. V týdnu jsme se předfinální a finální fázi hodně věnovali a je skvělé, že to kluci dokázali brankově promítnout do zápasu."