clanek-1

PČP: Postup do čtvrtfinále jsme potvrdili výhrou

29.10.2013, 17:00
U Litavky

FK Příbram

1:2

(0:1)

4. kolo, Pohár České pošty 2013/14

FK Dukla Praha

Sestava domácí: Štěpanovský - Krbeček, Hájovský, Andrejević, Pleško - Krameš (78. Videgla) , Tarczal, Mišůn, Aziz, Brandner (78. Barák) - Stratil (73. Řezníček). Trenér: Čuhel.

Sestava hosté: Kučera - Romera (46. Božič), Štetina, Vorel (74. Jeřábek), Hanousek Matěj - Ouedraogo, Hanousek, Kalouda - Néstor, Marek, Vrzal (64. Malý). Trenér: Kozel.

  • Branky: 54. Mišun - 11. Ouedraogo, 66. Néstor. Rozhodčí: Lerch - Kovařík, Ratajová.
Odveta čtvrtého kola Poháru České pošty proti 1.FK Příbram skončila vítězstvím Dukly 2:1. Ve čtvrtfinále se tak můžeme těšit na Spartu nebo Znojmo. S jedním z nich se popereme o postup na jaře příštího roku.

Na začátku utkání byla aktivnější Příbram, Stratil zachytil malou domů a Kučera musel jako první zasahovat. Po deseti minutách se však hrnula dopředu Dukla a přineslo to své ovoce. Marek se otočil po pravé straně na hranici malého vápna, nacentroval před branku, kde zasáhla příbramská obrana a odhlavičkovala míč směrem k volnému Ouedraogovi, ten míč hlavičkou vrátil zpět přímo za Štěpanovského záda.

Od vstřelené branky se domácí snažili protlačit před branku, ale marně. Dukla zas zaznamenala několik odpískaných ofsajdů. Ve 41. minutě byl v dobré příležitosti na zvýšení brankového stavu Josef Marek, tváří v tvář brankáři lehce z úhlu vystřelil těsně vedle levé tyče.

První akce druhého poločasu patřila opět domácím, tentokrát se ke střele dostal Tarczal, ale přestřelil. Po rohovém kopu Příbrami nastal závar před Kučerovou brankou, ale Mišun z bezprostřední blízkosti nemířil přesně. V 54.minutě střílel znovu Mišůn, tentokrát zpoza šestnáctky, ale Kučera byl pozorný a vyrazil na roh. Bohužel následnou standardní situaci už domácí vyžili a srovnali na 1:1, konkrétně Milan Mišůn. V 62. minutě postupoval Josef Marek s Markem Hanouskem v doprovodu dvou obránců na branku, bohužel ani jeden v dobře vypadající situaci nedokázal zakončit. V 66. minutě se opět radovala Dukla, Néstor přehodil vybíhajícího Štepanovského a dostal tak hosty opět do vedení. Pár minut na to se v dobré pozici v malém vápně ocitl Josef Marek, ale míč poslal těsně vedle branky.

Hodnocení trenéra:

Trenér Luboš Kozel řekl o utkání: "S utkáním jsem spokojený, přijeli jsme sem s tím, že nedopustíme žádné komplikace. Výsledek z minulého utkání nás favorizoval, v tom dnešním jsme poměrně rychle vstřelili branku, což vzalo poslední naději domácím. Nicméně celý zapas byl o tom, koho to bude déle bavit, byly tam pasáže, které byly velmi dobré od nás, pasáže, kde jsme byli víc pasivní. Nebyl jsem spokojený s pár věcmi směrem do ofenzivy, ale od 60. minuty jsme byli lepší, měli jsme tam další šance a mohli vyhrát větším rozdílem."