clanek-1
  • A-tým

  • 17.05.2023

Důležité derby proti Spartě. Naděje na baráž stále žije

Výsledky posledních tří zápasů nám sice značně zkomplikovaly dosažení našeho před sezónou stanoveného cíle. I tak ale stále můžeme pomýšlet na barážové příčky. Jestli se nám to podaří napoví už duel se Spartou B.

Z posledních pěti utkání nemá žádný tým lepší formu než Sparta B. Rezerva letenského klubu, která své domácí zápasy hraje v areálu Viktorie Žižkov, v posledních pěti zápasech ani jednou neprohrála. Nejprve zvládla zápas s Opavou, kde si pohlídala vedení a zvítězila  2:1. V domácím zápase hráči Sparty nedali Prostějovu příliš šancí a vyhráli 2:0. Z Líšně si odvezli výhru 1:0 a doma porazili i Varnsdorf 2:0. Naposledy ale ve venkovním duelu remizovali s posledním Třincem 2:2.

Rezerva Sparty na jaře v domácím utkání ještě neprohrála a tuto sérii bude chtít prodloužit i proti Dukle.

Dukla sice nadále patří k nejlepším týmům jarní části, poslední zápasy už ale tolik nevycházejí. Z posledních pěti utkání Dukla vyhrála dvakrát, jednou remizovala a dvakrát prohrála. Bohužel výsledky z posledních utkání mají sestupnou tendenci. Po výhře 3:2 nad Sigmou Olomouc B a 1:0 nad Jihlavou přišla remíza 1:1 s Chrudimí. Z posledních dvou odehraných zápasů vyšla Dukla bodově na prázdno. V Táboře o své výhře, a o prohře Dukly, rozhodl v 90+3. minutě Adam Kronus, který stanovil konečné skóre na 1:2 z pohledu Dukly. V posledním odehraném utkání Dukla podlehla lídrovi soutěže z Karviné 0:3.

Dukla bude spoléhat na dobrou bilanci z posledních venkovních utkání. Z pěti venkovních jarních zápasů totiž na svého soupeře nestačila jen v Táborsku, kde navíc o ztrátě bodů rozhodl až gól z posledních minut utkání.

Poslední vzájemný (soutěžní) zápas: 30.10. 2022

FK Dukla Praha – AC Sparta Praha B 1:2 (1:0)

Sestava FK Dukla Praha: Čtvrtečka – Hrubeš, Holiš, Peterka (C), Ullman – Buchvaldek (82. Matějka), Barac, Havelka (87. Kozel), Adediran (87. Huf), Kim (82. Moulis) – Uhlíř (76. Šebrle).

Sestava AC Sparta Praha B: Nalezinek – Suchomel, Kukučka, Panák, Horák – Vácha (C) (69. Schánělec), Gedeon (46. Večerka), Kaštánek, Šilhart (69. Novotný) – Goljan (58. Ambler), Juliš.

Branky: 19. Kim (pen.) – 77. Panák, 90+3. L. Juliš, ŽK: 55. Ullman – 17. Kukučka, 65. Vácha, Rozhodčí: Dorušák – Dresler, Mikeska, Střely na bránu: 6:4, Střely mimo: 5:6, Rohy: 2:5. Diváci: 752.