clanek-1
  • U19

  • 12.12.2022

V posledním utkání sezóny jsme se rozešli smírně s Libercem

Slovan Liberec, který se snaží (stejně jako my vloni) o posunout do celostátní ligy dorostu a po podzimu je na postupové příčce, byl pro nás skvělým soupeřem. V ofenzivně vedeném utkání jsme se nakonec rozešli smírně.

FK DUKLA Praha U19 - FC Slovan Liberec U19   3 : 3 (0 : 0)

Sestava DUKLY: Rychlík - Hendrych, Kocman, Ungerman (65. Kolský), Škoch – Břeh (46. Uher), Bohatý (70. Mikeš), Bačinský (70. Břeh) – Magdi (46. Rek), Jelínek (46. Šelicha), Mikeš (46. Grunnet-Jensen)

Branky DUKLY: 48. Grunnet-Jensen, 75. Rek, 86. Šelicha

V prvním poločase patřil úvodu hostům, kteří v páté minutě nastřelili tyč. My mohli odpovědět v následujících minutách, v dobrých šancích však nebyl úspěšný Jelínek, Mikeš ani Magdi. Po naší chybě v rozehrávce mohli Liberečtí opět skórovat, v dobré možnosti jsme však dokázali kvalitně odbránit. V samém závěru poločasu pak nebyl libereckým uznán gól pro ofsajd při standardní situaci ze strany. Druhý poločas byl gólově výrazný. Po trestném kopu Kocmana golman neudržel míč a Grunnet-Jensen nás díky své důslednosti dorážkou poslal do vedení. Hosté však dokázali hned po dvou minutách vyrovnat. V 75. nás po průniku a střílené přihrávce Grunneta-Jensena poslal do vedení Rek. Vytvořili jsme si i herní převahu, ze které však hosté vyráželi k nebezpečným brejkům. V 80. jeden z nich zužitkovali gólově a o tři minuty později byli důrazní při standardní situaci a šli do vedení. To nás ale nelomilo a v 86. se nám po nejhezčí akci utkání podařilo vyrovnat, když Břehův přízemní centr Mikeš přistavil Šelichovi proti noze a ten z hranice vápna umístěnou střelou vyrovnal. Díky tomu skončil zápas zaslouženou remízou.

Hodnocení trenéra Tomáše Kulvajta: "Na hráčích obou týmů byla znát uvolněnost a to bylo vidět hlavně v aktivitě do útočné fáze. My jsme si v prvním poločase vyzkoušeli jednu z dalších variant defenzivního rozestavení, kterou jsme přizpůsobili typologii hráčů a přestože jsme se brankově neprosadili, herní projev do defenzívy i do útočné fáze vyzněl velmi pozitivně. Ve druhém se i díky střídáním hra více otevřela, z čehož pramenili vstřelené, ale bohužel i obdržené branky. Zápas každopádně splnil účel ukázal nám další taktické varianty, se kterými můžeme ve hře počítat, stejně jako hráčské složení jednotlivých řad. Nyní kluky čeká zasloužené volno, které si i díky krátké letní pauze zaslouží. Zimní přípravné období pak začínáme ve čtvrtek 8.1. Zde nás čekají další zajímavé zápasy, jak s ligovými týmy (Olomouc, Mladá Boleslav), tak s týmy dospělých (Přední Kopanina, Viktorka Žižkov, Štětí) i zahraniční konfrontace s vyhlášenou akademií Žiliny."