clanek-1
  • Stará garda

  • 08.12.2012

Oslava jubilantů armádního sportu Dukla

V úterý 4. prosince 2012 se v Domě armády Praha uskutečnilo, za účasti generálního sekretáře ministra obrany Jana Vylity, již tradiční společenské setkání s letošními padesáti jubilanty.

Na pozvání ředitele Dukly plukovníka Jaroslava Priščáka se dostavili bývalí vynikající armádní medailisté z OH, MS a ME, ale i lidé ze sportovního zázemí trenéři, maséři a funkcionáři, kteří se v letošním roce dožili významného živoního jubilea.


Pamětní diplomy a dárky všem zúčastněným před dvoustovkou přítomných v sále předávali vedle Jana Vylity a ředitele ASC Dukla i další zástupci z ministerstva obrany Kateřina Neumannová, Miroslav Tulis a sponzoři.

Mezi jubilanty chyběla nejstarší, letos devadesátiletá legenda ženské atletiky Dana Zátopková, ale setkání se zúčastnili další atleti Václav Fišer a Jan Janků, házenkáři Jiří Liška a Jaroslav Rážek, fotbalisté Jan Brumovský, Karel Knesl, Ivan Novák, Josef Vacenovský a Ivo Viktor, hokejisté Jaroslav Holík, Jan Hrbatý a František Vorlíček, cyklisté Jan Smolík, Petr Kocek, Pavel Vršecký, Tomáš Čapek, lyžaři Jaroslav Janda a Karel Kodejška, motoristé Vladimír Hubáček, Jiří Churavý a Zdeněk Velký, kanoista Jiří Čtvrtečka, veslaři Jaroslav Starosta, Miloslav Laholík, vodní slalomář Petr Sodomka a další sportovní osobnosti jako sekretář našeho klubu pan Miloslav Jícha.

Slavnostní odpoledne v podání Štěpána Škorpila jako moderátora, doplněné o videosnímek sestřihu armádních olympijských medailistů v Londýně a moravskými lidovými písničkami vojenským uměleckým souborem Ondráš,  bylo bezesporu pro všechny jeho účastníky velikým zážitkem.