clanek-1
  • A-tým

  • 08.07.2019

Do útoku přichází Karsten Ayong

Novou posilou Dukly je útočník kamerunského původu Karsten Ayong. Jedenadvacetiletý hráč v pondělí dopoledne podepsal s klubem třiletou smlouvu.

"Znám fotbalový vývoj Karstena velmi dobře, sleduji ho již několik let. Využil jsem příležitosti, že v Dunajské Stredě na vlastní žádost ukončil smlouvu a stal se volným hráčem. Já cítím, že nyní je ta správná doba k tomu, aby se Karsten spojil s FK Dukla Praha. Je to na svůj věk velmi vyspělý hráč, má české občanství a pro zajímavost mluví dalšími 7 světovými jazyky. Znám velmi dobře jeho fotbalové kvality a jsem přesvědčen, že pro náš tým bude posilou do ofenzívy. Je to klasický důrazný a rychlý střední útočník. Tímto mu přeji v našem klubu hodně úspěchů. S naším klubem podepsal dlouhodobou smlouvu a má zde splněny všechny podmínky k jeho dalšímu rozvoji," uvedl k příchodu Ayonga sportovní ředitel Pavel Vandas.

Po podepsání smlouvy poskytl Ayong svůj první krátký rozhovor, co by hráč Dukly:

Karstene, mohl by ses nám krátce představit?

Jmenuji se Karsten Bastian Ayong a pocházím z Kamerunu. V Česku jsem od svých 12 let. Začínal jsem tady v Praze v SK Hostivař, kde jsem byl i na základní škole, a pak jsem šel do Braníku. Potom jsem skončil v Budějovicích a v Příbrami. Z Příbrami jsem odcházel do zahraničí - byl jsem v Polsku na půl roku a taky na Slovensku. Ještě před tím, než jsem šel do Polska, jsem měl možnost jít do Anglie, ale tam se ten přestup nějak nepovedl. A teď jsem tady v Dukle.

Co děláš ve svém volném čase?

Mezi mé oblíbené koníčky patří hlavně basketbal, tenis nebo plavání. Také mám rád procházky. V Praze bývají hrozné zácpy, takže někdy jedu raději metrem, a pak se projdu po městě.

Jak se zrodil tvůj přestup do Dukly?

V Dunajské Stredě jsem ukončil smlouvu. Dohodly jsme se tak obě strany po ne úplně vydařeném půlročním angažmá. Agent mi pak řekl, že by Dukla měla zájem. Když jsem dostal tuhle nabídku, tak už jsem ani o žádné jiné neuvažoval. Dukla je prostě Dukla a všichni známe její historii. Řekl jsem si, že přijdu a klubu pomůžu, jak nejvíc budu moct a předvedu co ve mně je. Vím, že klub má své ambice.

Přejeme hodně štěstí a mnoho gólů ve vínovožlutém dresu.