clanek-1
  • Klub

  • 10.09.2024

Josef Jinoch odchází z Dukly Praha

Sportovní ředitel Josef Jinoch se rozhodl přijmout nabídku FK Mladá Boleslav a odchází z Dukly Praha. Na Julisce strávil ve funkci dva roky a tři měsíce.

Dosavadní sportovní ředitel Josef Jinoch přišel do dejvického klubu v červnu roku 2022 na doporučení člena představenstva Mgr. Jana Staňka. Ten k jeho příchodu tehdy řekl: „Do pozice sportovního ředitele jsem navrhl Josefa Jinocha, protože je to renomovaný odborník, který má za sebou celou řadu klubových úspěchů, ale také úspěšných akvizic hráčů, kteří byli úspěšně transferováni do předních českých klubů, ale i do zahraničí.“

Josef Jinoch se ke svému odchodu z Julisky vyjádřil následovně: „Chtěl bych poděkovat panu Petru Pauknerovi, který mi umožnil přijmout nabídku Mladé Boleslavi a vyvázal mě ze smlouvy s Duklou. Za svou kariéru jsem prošel celou řadou angažmá, ale Dukla patří mezi mé nejúspěšnější a nejhezčí klubové štace. Dukle přeji hodně zdaru a sportovních úspěchů. Věřím, že se na ligové scéně budeme potkávat napořád. Pokud mi to čas jen trochu dovolí, tak se budu chodit dívat na zápasy Dukly i nadále.“

Ve funkci sportovního ředitele dosáhl s prvním týmem Dukly Praha v sezóně 2023/24 na postup do první ligy, kam výběr z Julisky postoupil po pěti sezónách v druhé nejvyšší soutěži. „Když jsme do klubu přicházeli s Petrem Radou, tak jsme majiteli slíbili, že postoupíme do první ligy a vrátíme Duklu tam, kam patří. Jsem rád, že se nám povedlo dodržet slovo. Není to jen má a trenérova práce, nýbrž celého klubu, každý přiložil svůj díl práce,“ uzavřel Josef Jinoch.

„Od svého příchodu do Dukly Praha jsem tu zažil řadu sportovních ředitelů. Když k nám Mgr. Josef Jinoch v červnu 2022 nastoupil, bylo mi známo, že působil na různých pozicích v různých klubech a že má tedy dostatek zkušeností z fotbalového prostředí, ale nevěděl jsem přesně, co od něho očekávat. Dnes mohu prohlásit, že byl nejlepším sportovním ředitelem, jakého jsme zde za mého působení měli. Nic na tom nemění ani skutečnost, že ne všechny příchody hráčů, kteří měli být posilami, se povedly. To se ve fotbale stává. Chtěl bych mu poděkovat především za návrat našeho A mužstva do první ligy, na němž měl bezesporu velký podíl. Zároveň bych mu chtěl popřát hodně úspěchů na novém působišti,“ vzkázal předseda představenstva Ing. Bohumil Paukner. „Stejného názoru jako já je i můj bratr, Petr Paukner, majoritní akcionář Dukly Praha, který se tímto k mému přání úspěšného vykročení do nové sportovní etapy připojuje,“ dodává.

Jinochovy kompetence do nástupu nového sportovního ředitele převezme Mgr. Jan Staněk.