clanek-1
  • B-tým

  • 28.08.2024

Alexandr Magdi podepsal první profesionální smlouvu

Talentovaný křídelník Alexandr Magdi podepsal na Julisce svou první profesionální smlouvu. Devatenáctiletý hráč, který se v minulé sezóně stal s osmi góly druhým nejlepším střelcem B-týmu Dukly Praha, spojil svou budoucnost s dejvickým klubem do roku 2027.

Alexi, jak by ses představil fanouškům, kteří tě ještě neměli možnost sledovat na hřišti?

Jsem křídelní útočník rychlostního typu a rád dribluji s míčem. Jsem pravák, ale levá noha mi nedělá problém. Nastupuji na levém křídle a rád si míč navádím do středu hřiště.

Můžeš nám popsat svou dosavadní fotbalovou cestu?

S fotbalem jsem začínal v šesti nebo sedmi letech v týmu FK Zlíchov, hrál jsem tam zhruba tři roky a následně přestoupil do Admiry Praha, kde jsem strávil dva roky. Od dvanácti let jsem přestoupil do Dukly.

Jaká byla pro tebe minulá sezóna?

V uplynulé sezóně jsem debutoval v ČFL, byla to pro mě první zkušenost s dospělým fotbalem. Trenér Aleš Majer mi věřil, dal mi příležitost a odehrál jsem 29 z 30 zápasů. Většina z nich navíc plných 90 minut nebo alespoň více než polovinu hrací doby. ČFL je fyzicky velmi náročná soutěž, a někdy i psychicky. Působí tam poměrně dost starších hráčů, kteří chtějí vyhrávat za každou cenu. Je to výborná soutěž pro mladé fotbalisty, kteří díky ní pochopí, jak dospělý fotbal funguje.

Jak vnímáš rozdíl mezi mládežnickým a dospělým fotbalem?

Přechod z mládežnických kategorií k dospělým mě naštěstí příliš nezaskočil. Nechci to zlehčovat, ale myslel jsem si, že to bude pro mě výrazně náročnější. Pomohla mi má vyspělost, díky které jsem dosáhl dobrých výsledků – stal jsem se druhým nejlepším střelcem našeho týmu.

Podepisuješ svou první profesionální smlouvu, jaký je to pro tebe pocit?

Podpis mé první profesionální smlouvy je dětským snem, za kterým si každý fotbalista jde. Šestileté já by tomu nikdy nevěřilo. Je to nepopsatelný pocit a pořád si neuvědomuji, že se to děje.

Jaká je pro tebe další meta? Za čím si jdeš?

Chci se dostat do A-týmu a připsat si start. Ať už by to bylo v lize nebo v poháru. V přípravném utkání jsem dostal šanci, ale rád bych si to vyzkoušel i v soutěžním zápase. Chci jít výš, a tak kdyby se nepodařil průlom do našeho prvního týmu, chtěl bych si vyzkoušet hostování v druholigovém týmu.

Co tvé záliby mimo fotbal? Jak trávíš volný čas?

Mimo fotbal rád dělám box. Můj starší brácha je mým opakem, ten se vždy věnoval bojovým sportům a trochu mě do nich i tlačil. Já ale zůstal u fotbalu. Baví mě však i další sporty, rád si zahraji volejbal nebo tenis.

A jak to jde ve škole? Daří se ti studium skloubit s fotbalem?

Letos jsem naštěstí úspěšně odmaturoval a ve studiu budu pokračovat v říjnu na ČZU. Stále ještě nevím, jak budu program na vysoké škole kombinovat s fotbalem, který mám odmalička na prvním místě.

Alexi, držíme ti palce!