clanek-1
  • A-tým

  • 22.08.2024

Juliska vítá Martina Amblera

Dukla Praha hlásí další letní posilu. Ze severočeského Varnsdorfu přestupuje do hlavního města Martin Ambler, který podepsal smlouvu do roku 2027. V aktuálním ročníku Chance Národní Ligy stihl v šesti zápasech vstřelit tři branky.

Ambler přišel do Varnsdorfu jako volný hráč, když se nedohodl na svém pokračování ve Spartě Praha. Na severu Čech odehrál dohromady pětadvacet ligových zápasů, po dokonalém startu v aktuální sezoně přišla mladému křídelníkovi nabídka z pražské Dukly.

„Když jsem dostal nabídku z Dukly, neváhal jsem ani sekundu, chtěl jsem se vrátit do hlavního města. Dukla je tým s bohatou historií a jsem velmi rád, že jsem tady.

Univerzální fotbalista se cítí dobře na kraji obrany i zálohy. Navíc má také přesnou mušku, kterou letos potvrdil proti Žižkovu, Opavě a svému bývalému týmu z Letné.

Do Varnsdorfu jsem ze Sparty přišel jako křídlo, na severu Čech ale ze mě udělali krajního obránce. V nové sezoně jsme změnili herní systém na tři obránce, takže jsem hrával na pozici halfbeka, tím jsem mohl i více útočit a střílet branky.

Dukla Praha v probíhajícím ročníku zatím zvítězila pouze jednou, když přehrála Bohemians Praha 1905 poměrem 1:0. Čtyřiadvacetiletý fotbalista však vidí ambice Dukly optimisticky.

„Věřím, že se Dukla udrží v první lize a i kvůli tomu tady jsem, abych pomohl a bojoval o co nejlepší výsledky. Celek z Julisky do nejvyšší ligy patří a chci pomoct tomu, aby mezi touto elitou zůstal.

Kromě premiéry v dresu Dukly čeká Martina Amblera také premiéra v nejvyšší české soutěži. Do této doby totiž strávil dvě sezony v ČFL a následně tři ročníky v druhé nejvyšší soutěži.

„Jsem na rozdíl hodně zvědavý. Vždy byl můj sen, abych si zahrál nejvyšší ligu. Teď jsem tuto příležitost dostal a doufám, že vloženou důvěru splatím.

Nejnovější posila Dukly byla v hledáčku klubu už delší dobu, což potvrzuje také člen představenstva FK Dukla Praha - Jan Staněk. Ten navíc přiznává, že o mladého hráče projevilo zájem vícero týmů.

Martina jsme sledovali delší dobu, na jaře se zranil, což celý proces zpomalilo. Nakonec jsme nebyli jediní, kdo se o něj zajímal, tak jsme rádi, že jsme ho urvali pro sebe. Jako odchovanec Sparty má dobré návyky. Loni byl z našeho pohledu nejlepší levý bek ve druhé lize a věříme, ze se prosadí i o patro výš.

Martine, ať se Ti u nás daří!