clanek-1
  • A-tým

  • 13.08.2024

Štěpán Šebrle prodloužil smlouvu

Jednadvacetiletý záložník Štěpán Šebrle bude na Julisce pokračovat i nadále! Křídelní hráč, který v aktuálním ročníku pravidelně nastupuje v základní sestavě prvního týmu, podepsal novou smlouvu do roku 2027.

Fotbalista s patnáctkou na zádech zažil v minulé sezoně raketový start. Po pěti kolech měl na kontě čtyři branky a byl na nejlepší cestě k osobnímu cíli, co se do počtu branek týče. „Dal jsem si před sezonou cíl, abych vstřelil aspoň pět branek a k tomu přidal i nějaké asistence. Byl jsem na velmi dobré cestě, cítil jsem se dobře, bohužel pak přišlo zranění, které mi na jaře neumožnilo vůbec nastoupit.“

Šebrle se po podzimní části zranil a na jaře tak pracoval na svém návratu zpátky do sestavy. Od doby jeho zranění a návratu na trávník, tedy mezi druligovým zápasem s Táborskem v roce 2023 a mistrovským duelem s Plzní v probíhajícím ročníku, tak uběhlo 258 dní. „Měl jsem velké plány na minulý rok. Týmové se splnily, individuální bohužel ne. Po dlouhých měsících práce jsem nastoupil do přípravného utkání s Táborskem a poté hned do prvoligového utkání s Plzní. Byl to pro mě splněný sen. Jsem rád, že jsem to zvládl, a že jsem mohl být u návratu Dukly do první ligy.“

Jednadvacetiletý fotbalista si ještě před startem Chance Ligy připsal první minuty na hřišti v předsezónní přípravě proti Táborsku, kde svůj návrat zpestřil golem. „Byl to skvělý pocit, zvlášť, když jsem to mohl ještě stvrdit brankou. Navíc se mi podařilo vstřelit gól také Písku, po návratu zpět jsem se cítil dobře.

V probíhajícím ročníku nastoupil odchovanec Aritmy Praha ke třem zápasům a vždy patřil mezi nejlepší hráče na hřišti. „Skok oproti druhé lize to byl velký. V první lize je těžký každý zápas, je jedno, jestli se jedná o Spartu s Plzní nebo Jablonec. Speciální pro mě byl zápas na Letné, protože každý malý kluk sní o tom, že nastoupí proti Slavii nebo Spartě, kde je vyprodaný stadion."

Štěpán Šebrle podepsal novou smlouvu do roku 2027, při svém rozhodování se dlouho nerozmýšlel. „Podepsal jsem smlouvu, jelikož mi to dává smysl. Hraje se první liga a Dukla je klub, ve kterém jsem od devíti let. Jsem vděčný za tuto možnost,“ uzavřel nadaný fotbalista.

Šébo, ať se Ti u nás daří i nadále!