clanek-1
  • Klub

  • 14.08.2024

Hráči na hostování: premiérové trefy a čisté konto

Dukla vyslala pět svých odchovanců nabrat další zkušenosti do druhé ligy. Dva do Chrudimi, které vstup do nového ročníku zatím chutná a podíl na tom mají i hráči z Julisky. Rovnou tři fotbalisté se rozvíjí pod Alešem Majerem. Od rezervy Dukly se pětatřicetiletý kouč přesunul do Vlašimi, kam si přivedl jemu známé tváře z předešlého angažmá.

Jan Kozojed

Dvaadvacetiletý defenzivní univerzál v minulém ročníku nastupoval v barvách pražského Žižkova. Ve druhé lize nadále setrval a přesunul se na východ Čech do Chrudimi, kde dosud nechyběl v základní jedenáctce a odehrál každou minutu. Řadí se tím mezi nejvytěžovanější hráče týmu.

Jiří Hrubeš

Podobného vytížení se dostává i ofenzivně laděnému třiadvacátníkovi. V minulém ročníku patřil do širšího kádru Dukly, ale převážně nastupoval ve třetí lize za rezervu. V červeném dresu zatím nastoupil do všech utkání od první minuty. Proti rezervě Baníku zaznamenal i svou první druholigovou branku, když tak pomohl týmu k celkovému vítězství 6:1 nad Ostravany.

Daniel Spilka

Brankář strávil rok na hostování ve třetiligových Velvarech, kde si s nimi zahrál i baráž o postup do vyšší soutěže. V té však podlehli rezervě pražské Slavie. Dukelského odchovance to však nemuselo příliš mrzet, protože se přesunul na hostování do Vlašimi. Zde zatím zastává pozici jedničky a připsal si i jedno čisté konto, když vychytal šest přímých pokusů hráčů Chrudimi.

Filip Lehký

Dvaadvacetiletý fotbalista naskočil v postupové sezóně Dukly do třech utkání. Převážně však byl oporou béčka, kde si ve třetí lize připsal devět přesných zásahů. Snaží se na to navázat i ve svém novém angažmá pod vedením jemu dobře známého trenéra. Svůj první druholigový gól vstřelil proti Východočechům.

Jakub Hodek

Stejně jako jeho kolegové dostává příležitosti i dvaadvacetiletý útočník. Ve druhé nejvyšší soutěži kroutí už svou třetí sezónu, kdy v té poslední hostoval ve Varnsdorfu a zapsal šest branek. Na dobrou formu navazuje i ve Vlašimi, kde se už dvakrát přesně trefil do sítě soupeře. Pokaždé tím pro svůj celek zajistil remízu.

Kluci, ať se vám daří i nadále!

Zdroj fotografie: FC Sellier & Bellot Vlašim