clanek-1
  • B-tým

  • 29.07.2024

B- tým Dukly zakončil soustředění v Blšanech přípravným utkáním s vrstevníky z FK Mladá Boleslav a díky lepší efektivitě v zakončení zvítězil 3:1, po vyrovnaném poločase 1:1.

Na závěr soustředění v Blšanech sehrál v sobotu 27. července 2024 B-tým FK Dukla Praha přípravné utkání s účastníkem ČFL, sk. B, týmem FK Mladá Boleslav B a po vyrovnaném prvním poločase 1 :1, otočil výsledek ve svůj prospěch 3:1.

Obě mužstva využila možnost přípravy maximálního počtu hráčů a tak v přípravném utkání za příjemného letního počasí Dukla vystřídala v průběhu zápasu dvacet a hosté z Mladé Boleslavi 18 hráčů, když sestavu Dukly k udržení herní praxe vyztužili z kádru A mužstva J. Hudec a M. Svoboda.

Za FK Dukla Praha B nastoupili v prvním poločase tito hráči:

Vácha, Krejčí (K), Pančev, Svoboda, Prior, Kožený, Hudec, Šelicha, Hübl, Mikeš, Magdi.

Do druhého poločasu pak trenér M. Kolomazník poslal tuto jedenáctku:

Gothard, Kolský, Svoboda (62. Kocman), Bárta, Valentík, Bačinský, Hudec, Kožený, Uher, Jelínek, Káža.

Hosté nastoupili v sestavě:

Zaplatílek – Novák, König, Rulc, Leitl, Kolář, Vostřel, Vlček, Gregor, Kalfus,Tichý.

V průběhu druhého poločasu pak hosté poslali na hřiště brankáře Kořána a do pole pak Fikera, Peterku, Benlalama, Bobka, Výdu a Alhassana.

V přípravném zápase na sebe narazila věkově přibližně stejně „stará“ mužstva, složená z perspektivních hráčů, kteří skončili v kategorii dorostenecké a přecházejí do kategorie dospělých, tedy tzv. juniorů.

Zatímco první poločas se odehrával většinou pod taktovkou hostujícího týmu a hosté se dostali zaslouženě do vedení ve 32. minutě po hlavičce útočného záložníka Vlčka, Dukla pak přeci jenom vyrovnala ve 41. minutě F. Mikešem po přihrávce Krejčího a pěkné předchozí kombinaci L. Priora, V. Koženého a H, Hübla.

Za zmínku z prvního poločasu pak stojí to, že obě mužstva praktikovala „živý“ fotbal s rychlým přenášením hry. Hosté vysokým pressingem se snažili zastavit útočné akce Dukly již v zárodku, což se jim v průběhu téměř celého prvního poločasu dařilo, mladíci Dukly však přeci jenom několikrát se přes vysoké napadání soupeře dostali.

Do první gólové šance se dostala Dukla ve 13. minutě, když po přihrávce Magdiho zakončoval v nadějné pozici ze 16 metrů F. Mikeš, střela ale skončila nad brankou hostí.

Hosté naproti tomu zakončovali nebezpečně v 16. minutě střelou stopera Königa z 19 metrů vedle branky Dukly. Ve 29. minutě si vypracovali gólovou šanci, ale F. Vácha v brance Dukly stačil střelu hostí ze 7 metrů z úhlu vyrazit.

Ve 32. minutě se již hosté radovali ze vstřeleného gólu, to když si na centrovaný míč z levého křídla naběhl na zadní tyči záložník Vlček a hlavičkou dostal hosty do vedení 0:1.

Hned o dvě minuty později mohlo být s Duklou ještě hůře, když z 12 metrů střílel centrforvard hostí Gregor, ale brankář F. Vácha opět Duklu podržel a střelu stačil vyrazit.

Dukle se pak ještě v prvním poločase podařilo vyrovnat skóre, a to ve 41. minutě, když po kombinaci L. Prior, V. Kožený, H. Hübl a po přihrávce Š. Krejčího byl střelcem vyrovnávací branky Dukly F. Mikeš, 1:1.

Po poločasové přestávce trenéři Dukly sáhli k plánovanému vystřídání téměř celé jedenáctky, když z úvodní sestavy pokračovali v záloze J. Hudec a V. Kožený a v obraně M. Svoboda.

Hosté vystřídali brankáře a sáhli k větší obměně v 62. minutě zápasu, kdy prostřídali šest hráčů v poli.

Druhý poločas začali hosté čtvrthodinovým tlakem, který narušila vedoucí branka Dukly v 61. minutě, když na půli vybojoval míč O. Jelínek a po jeho přihrávce V. Kožený proměnil samostatný nájezd na brankáře hostí Kořána střelou ze 13 metrů, 2:1 pro Duklu.

Hosté i po té pokračovali v nátlakové hře, výsledkem byly dva rohové kopy pro Mladou Boleslav bez zakončení. V 79. minutě si hosté vypracovali gólovou šanci, ale brankář Dukly L. Gothard střelu směřující k tyči stačil skvěle vyrazit na rohový kop.

Dukla odpověděla v 82. minutě, kdy po trestném kopu z pravé strany zahrávaném V. Koženým, se prosadil ze 7 metrů A. Kocman a upravil na konečných 3:1 pro Duklu.

V samém závěru zápasu pak se dostal do úniku O. Jelínek, ale v rozhodujícím okamžiku nápřahu na střelu z 8 metrů mu noha uklouzla a tím skončila gólová šance Dukly.

Dukla si tak připsala ve vyrovnaném zápase, díky lepší efektivitě v zakončení, na závěr soustředění povzbuzující vítězství do zbývající části přípravy před mistrovskými zápasy. Prvním kolem zahajujeme mistrovskou soutěž 3. ligu skupiny A v neděli 11. srpna 2024 na hřišti tradičního účastníka ČFL Admiry Praha.