clanek-1
  • A-tým

  • 18.07.2024

Dukláci mířící na hostování

Pětice hráčů prvního týmu Dukly Praha odchází na hostování do druholigových týmů. Cenné zkušenosti odchází sbírat brankář Daniel Spilka, obránce Jan Kozojed, záložník Jiří Hrubeš a útočníci Filip Lehký s Jakubem Hodkem.

Teprve dvacetiletý gólman Daniel Spilka v minulé sezóně výrazným dílem pomohl Slovanu Velvary až do postupové baráže ČFL, kde jeho tým podlehl rezervě Slavie Praha. Talentovaný Spilka bude v nadcházející sezóně hostovat v druholigové Vlašimi, kde bude pokračovat ve svém rozvoji pod vedením nového trenéra středočeského celku Aleše Majera, bývalého kouče dukelské rezervy.

Podobný osud čeká i Filipa Lehkého, nadaného útočníka, který také míří na výpůjčku do jedenáctitisícového města. Hráč, který na Julisku přišel ze Zlína v průběhu sezóny 2021/22, v minulé sezóně převážně nastupoval za dukelský B-tým, kde v 18 zápasech vstřelil devět branek. Třikrát nastoupil i za první tým a podílel se tak na návratu Dukly Praha do nejvyšší soutěže.

Jakub Hodek završuje trojici hráčů, která si ve Vlašimi zahraje v týmu trenéra Majera. Dvaadvacetiletý hrotový útočník v minulé sezóně zaujal během hostování v severočeském Varnsdorfu, když nastoupil k 20 zápasům a šestkrát rozvlnil síť soupeře.

Záložník Jiří Hrubeš střídal během ročníku 2023/24 starty za dukelský A-tým a rezervu, kde se ve 14 utkáních třikrát prosadil. Během letní přípravy se zapojil s týmem Chrudimi, za který bude v nové sezóně nastupovat v rámci Chance Národní Ligy.

Posledním dukelským hráčem, který odchází na hostování je Jan Kozojed, který v uplynulém roce hostoval ve Viktorii Žižkov. V druholigovém pražském týmu se mu dostalo solidního vytížení, nastoupil ve 23 utkáních a vstřelil dvě branky. S Viktorií zahájil letní přípravu, ale pro novou sezónou se Kozojed společně s Hrubešem přesune do Chrudimi.

Ať se vám daří, kluci!