clanek-1
  • B-tým

  • 18.07.2024

B- tým Dukly pokračoval ve druhém týdnu letní přípravy tréninkovým modelovým utkáním s B-týmem FK Pardubice

Ve druhém týdnu letní přípravy sehrál dne 17. července 2024 B-tým FK Dukla Praha tréninkové modelové utkání s účastníkem ČFL, sk. B, týmem FK Pardubice B v Pardubicích v areálu Pod Vinicí a po vyrovnaném prvním poločase 1:1, prohrál s domácími Pardubicemi 2:1. Obě mužstva využila možnost přípravy maximálního počtu hráčů a tak v modelovém tréninkovém utkání hraném na 2 x 60 minut nastoupily na každé straně v každém poločase dvě zcela jiné jedenáctky.

Za FK Dukla Praha B nastoupili v prvním poločase tito hráči:

Vácha, Valentík, Bárta, Pančev Krejčí, Břeh, Kožený, Šelicha, Moravec, Hübl, Mikeš.

Do druhého poločasu pak asistent trenéra Z. Šupič poslal tuto jedenáctku:

Vácha, Špírek, Müller, Kocman, Kolský, Atsuta, Hudec, Lopatář, Magdi, Uher, Jelínek.

V prvním poločase se hrálo za mírné herní převahy domácího týmu, ale první gól vstřelila Dukla ve 14. minutě H. Hüblem po přihrávce Z. Moravce. Domácí tým vyrovnal ve 41. minutě po rohovém kopu, když střelcem vyrovnávací branky byl domácí Velasquez z prostoru levé spojky ze 16 metrů.

Za zmínku stojí to, že ve 47. minutě chytil brankář Vácha „tutovku“ domácímu levému záložníkovi ze 12 metrů.

Ve druhém poločase byla naopak aktivnější Dukla, po „zahřívací“ úvodní dvacetiminutovce druhé půle si Dukla v 89. minutě vypracovala gólovou šanci, ale střelu A. Magdiho ze 7 metrů z levé strany stačil domácí brankář rozštěpem vykopnout. Stejně skončila branková příležitost O. Jelínka ve 106. minutě, který zakončoval z prostoru pravé spojky ze 13 metrů.

Naopak domácí byli v koncovce úspěšnější a po chybné rozehrávce z obrany Dukly podnikli rychlý kontr do otevřené obrany a deset minut před koncem zápasu, ve 110. minutě, vstřelili vítězný gól na 2:1 Miláčkem.

Modelový tréninkový zápas splnil účel a v přípravném období si v oboustranně otevřeném zápase sáhli všichni hráči na dno sil.