clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 11.07.2024

Duklu čeká generálka na ligu, vyzve rezervu Slavie

Fotbalisté z Julisky se dostávají do finální fáze přípravy a zahájení ligového ročníku s jejich čerstvou účastí se nezadržitelně blíží. Přípravu zahájili v pondělí 17. června. Dosud odehráli pět přípravných utkání, v nichž nenašli přemožitele.

Na úvodu přípravy se svěřenci Petra Rady střetli s druholigovým Táborskem, které minulou sezónu bojovalo v baráži o postup do nejvyšší soutěže. Nad celkem z jižních Čech zvítězili po brankách odchovanců Špatenky a Šebrleho, k nim se přidal Lukáš Matějka, jehož přestup z Viktorie Plzeň byl nedávno oznámen viz zde.

Pražané následně změřili síly se slovenskou Banskou Bystricí. V utkání se dostali červenožlutí ke dvěma pokutovým kopům, ale rozhodující trefa přišla až v poslední minutě utkání, kdy se prosadil Zeronik. Penaltovou bilanci napravil až v zápase s Pardubicemi vyrovnávací brankou Barac, který tak nakonec rozhodl o konečné remíze. Ještě před odjezdem na soustředění v Písku vyzvala Dukla další druholigový celek. Chrudim porazila po brzkých brankách Zeronika a Šebrleho. Na momentálně trvajícím soustředění si svěřenci Petra Rady poradili s tamním klubem, kdy se prosadili Mešanović, Šebrle a výhru v závěrečných minutách pečetil Matějka.

Dukla oznámila tři příchody. Mezi tři tyče se navrátil Matúš Hruška. Obranné řady posílil Michal Svoboda a přestup nejlepšího střelce z posledních dvou ligových ročníků jsme už zmínili. Na testech nadále zůstává a o své místo v kádru v posledním přípravném duelu zabojuje obránce Masimiliano Doda.

Slavistické béčko také ještě žene euforie z postupu, a to konkrétně z ČFL do druhé ligy, kam se vrátilo po roční odmlce. Svěřenci trenéra Davida Střihavky zahájili přípravu na novou sezónu o něco později než Dukla. Zvládli tak odehrát jediné přípravné utkání s Příbrami, která naopak sestoupila a dá se říct, že byla právě sešívanými nahrazena. V horkém počasí však zvládla překvapit. Na její první trefu sice ještě dokázal odpovědět Štěpán Beran, ale v závěru o své výhře nakonec rozhodla Příbram.

Rezerva Slavia se neobešla bez větších změn v kádru, který se na startu přípravy výrazně obměnil. Nadále je ale tvořena převážně z mladých hráčů a juniorů. Fanoušci si mohou pamatovat, že se týmy měly možnost dvakrát střetnout o dva ligové ročníky zpátky. Dukla v obou utkáních zvítězila, a to poměrem 4:1 a 3:1. Pokaždé se prosadil útočník Lukáš Matějka. Jestli se mu to podaří i tentokrát, se dozvíme už v sobotu. Utkání můžete sledovat na Julisce od 18:00 (vstupné je zdarma) nebo živě na internetovém streamu.