clanek-1
  • A-tým

  • 07.07.2024

Tři hráči opouštějí Duklu

Trojici hráčů, Jakubu Štefanovi, Danielu Krchovi a Michalu Škodovi, vypršela smlouva k 30. červnu 2024 a s Duklou se tak rozloučili.

Dvaadvacetiletý brankář Jakub Štefan na Dukle fotbalově vyrostl. V uplynulé sezóně nastupoval zejména za dukelsku rezervu v ČFL, kdy odchytal šestnáct zápasů. Během ročníku 2022/23 hostoval ve Velvarech. Konec jedné etapy na Julisce okomentoval následovně:

Je to vlastně splněný sen...

Na Dukle jsem začínal už před nějakými sedmnácti lety, tedy někdy v pěti letech. Mít jednou možnost si zatrénovat a nebo třeba i zahrát za A-tým Dukly Praha, byl vždycky můj naivní dětský sen. Chodili jsme od mala s rodiči a bráchou a koukali na ty borce, co na hřišti za náš klub "bojují", a přál jsem si být jednou jako oni.

Ve vínovožlutém jsem začal už ve školičce, prožil si několik skvělých a unikátních let v mládeži a přes juniorku dostal možnost strávit několik sezón i v A-týmu. No a koneckonců si dokonce i zachytat profesionální zápas za můj odmala milovaný klub. Takže jak říkám, splněný sen...

Chtěl bych moc poděkovat všem trenérům, kteří mi tuto možnost dali a pomáhali mi formovat mou cestu nejen ve fotbale, ale i v životě. Dále určitě vedení Dukly Praha, které mi umožnilo strávit na Dukle nejlepší roky mého života. Také samotnému klubu, kterému jsem za ta léta zcela propadl a v neposlední řadě jeho fanouškům, kteří za Duklou stojí v dobrém i ve zlém. No a samozřejmě hlavně rodičům, bráchovi a rodině, bez kterých by nic z tohohle všeho ani nebylo možné. A vlastně všem skvělým lidem, které jsem díky Dukle měl možnost poznat.

Nakonec bych jen rád dodal, že i přes kariérní změny se s Juliskou zcela neloučím a s úsměvem a radostí bych rád pokračoval jako trenér u naší mládeže.

Děkuji za vše, Štefi

Daniel Krch posílil první tým Dukly jako volný hráč během zimní přestávky před jarní částí sezóny 2022/23. Za dobu svého působení nastoupil ke čtrnácti duelům a vstřelil tři branky.

Chtěl bych poděkovat všem hráčů, trenérům a celému realizačnímu týmu na Dukle za to, že jsem dostal šanci být u postupu do nejvyšší soutěže. Rok a půl na Julisce byl pro mě skvělou zkušeností a poznal jsem tu poctivé a pracovité lidi. Mé angažmá i kariéra končí tím nejhezčím možným způsobem - návratem Dukly do první ligy.

Zdravotní komplikace, se kterými se potýkal během celého uplynulého ročníku, mu ovšem nedovolili v kariéře pokračovat na nejvyšší úrovni. I přes zranění ale zůstal aktivní součástí týmu a plynule se v průběhu uplynulé sezóny přesunul do role asistenta trenéra. Vážím si toho, že jsem i přes zdravotní komplikace mohl být součástí týmu, oporou pro kluky v kabině, kde jsem se snažil vytvářet dobrou atmosféru.

Daniel se po konci na Dukle chystá i nadále na amatérské úrovni aktivně věnovat fotbalu, pokud mu to zdraví umožní, bude nastupovat za tým TJ Spoje Praha.

Michal Škoda podepsal na Julisce před sezónou 2023/24. Vleklé zdravotní potíže mu nedovolily zasáhnout do většího počtu soutěžních zápasů. V dukelském dresu nastoupil k devíti utkáním a svou jedinou branku vstřelil do sítě Slovácka ve třetím kole MOL Cupu.

Všem hráčům děkujeme za odvedené služby a přejeme mnoho štěstí do budoucna!