clanek-1
  • A-tým

  • 20.06.2024

David Kozel odchází z Dukly Praha

Záložník David Kozel opouští svůj mateřský klub po konci smlouvy. V dukelském dresu odehrál 106 utkání a vstřelil 21 gólů. Dvaadvacetiletý odchovanec bude od nové sezóny nastupovat za FK Mladá Boleslav, který za něj zaplatí tréninkové kompenzace.

Dukla Praha vychovala Davida Kozla pro dospělý fotbal, kreativní hráč prošel všemi kategoriemi dukelské mládeže a v průběhu let se vypracoval v ústřední postavu prvního týmu.

Kozel si odbyl premiéru v A-týmu během sezóny 2019/20, kdy v osmnácti letech naskočil do druholigového utkání se Slavojem Vyšehrad. David střídal po své debutové sezóně starty za rezervu Dukly v ČFL a první tým ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE. Průlomovou pak byla pro talentovaného záložníka sezóna 2021/22, kdy se stal pevnou součástí dukelského áčka. V této sezóně odehrál 29 utkání a vstřelil pět branek.

Nejlepší ročník po sportovní stránce zažil David Kozel během uplynulého ročníku, kdy výrazným dílem přispěl k návratu Dukly do první ligy. Mladý záložník se stal klíčovou součástí týmu zejména v podzimní části sezóny 2023/24, kdy v lize a v domácím poháru vstřelil osm branek.

Davide, děkujeme ti za odvedené služby a přejeme mnoho štěstí do budoucna!