clanek-1
  • A-tým

  • 20.06.2024

Medynský a Horňák se stávají novými asistenty trenéra

Vedení Dukly Praha jmenovalo do funkce asistentů trenéra dvě nové tváře, Pavla Medynského a Michala Horňáka. Realizační tým tak po odchodu Jiřího Vágnera posiluje o další trenérskou figuru.

Pavel Medynský, starší z dvojice nových asistentů, přichází na Julisku s bohatými zkušenostmi. Svou trenérskou kariéru zahájil u sparťanské rezervy, kde od roku 2000 působil pět sezón. Následně si vyzkoušel i roli hlavního trenéra v Čáslavi, Karlových Varech a krátce u Bohemians Praha 1905. Mezi nedávné štace Pavla Medynského patří pozice asistenta trenéra v realizačních týmech Slovanu Liberec, Mladé Boleslavi a naposledy Viktorie Žižkov.

Pavel Medynský: „Domluvili jsme se se sportovním ředitelem Josefem Jinochem a trenérem Petrem Radou na schůzce. Nebylo to velké rozhodování, protože je Dukla v nejvyšší lize, má svoje jméno a věřím, že budeme hrát v lize důstojnou roli.“

Michal Horňák působí od roku 2021 jako asistent Jana Suchopárka u reprezentačního výběru do 21 let. Jeho kariérní minulost je spjatá s prvním i druhým týmem Sparty Praha, kde jako trenér působil od roku 2014 do konce podzimní části sezóny 2022/23.

Michal Horňák: „Petr Rada a Josef Jinoch projevili zájem o moje působení, což je obrovská čest. Dukla má svoji tradici a jméno a hrát ligu bude velká motivace a závazek. Věřím, že se nám to podaří co nejlépe.“

Oba trenéři působí u prvního týmu Dukly Praha již od začátku letní přípravy.

Ať se vám u nás daří!