clanek-1
  • A-tým

  • 17.06.2024

Jiří Vágner se loučí s Duklou

Jiří Vágner, dosavadní asistent trenéra A-týmu, odchází po dvouletém angažmá z Dukly Praha. Jednačtyřicetiletý trenér dosáhl na Julisce vytouženého postupu do první ligy a v kariéře se rozhodl pokračovat v roli hlavního trenéra týmu žen SK Slavia Praha.

Nyní již bývalý asistent trenéra Jiří Vágner si s Duklou proklestil trnitou cestu tuzemskou druhou nejvyšší fotbalovou soutěží. Čas strávený na Julisce si bude i díky šťastnému konci připomínat rád: „Na Dukle to byly parádní dva roky, podařilo se nám naplnit cíle, se kterými jsme začínali, i když o rok později, než jsme chtěli. Budu na to určitě vzpomínat jako na úspěšné angažmá.“

Vágner odchází z Dukly Praha na pomyslném vrcholu, s týmem se mu podařilo postoupit nejen do první ligy, ale získat i druholigový titul. Jak tyto úspěchy hodnotí? „Postoupit nebo vyhrát jakoukoli soutěž je vždy krásný pocit, navíc postup z druhé ligy do první je zvlášť těžká disciplína. Jsem moc rád, že se nám to podařilo. V zádech jsme zejména na konci soutěže měli stíhací jízdu z Olomouce, a přesto se nám podařilo postoupit z prvního místa, takže to byla samozřejmě nádhera se vším všudy!“

Náročnost druhé ligy je notoricky známá napříč českým fotbalovým prostředím. Trenérský štáb v čele s Petrem Radou navíc na Julisce nezačal nejlépe, když ve své úvodní sezóně 2022/23 skončil po podzimní části na dvanácté příčce.

Vágner, který jako hráč dokázal do první ligy postoupit s týmem Bohemians Praha 1905, si během svého působení v Dukle zvlášť vážil podpory z tribun. „Fanouškům bych rád vzkázal, ať jim kluci dělají radost na hřišti. Přeji si, aby to bylo samozřejmě i naopak, aby fanoušci kluky i nadále podporovali, což je na Dukle parádní! Věřím, že liga ještě nějaké nové fanoušky na Julisku přiláká,“ uzavřel bývalý asistent trenéra Dukly Praha.

„Rádi bychom Jirkovi poděkovali za všechnu práci, kterou pro Duklu odvedl. Těší nás, že společně s celým realizačním týmem splnil cíl postupu do první ligy. Do budoucna mu přejeme mnoho štěstí nejen v dalším angažmá, ale i v osobním životě!“ vzkázal výkonný ředitel klubu Tomáš Mejzr.

Jirko, děkujeme a ať se ti daří!