clanek-1
  • U18 - zápasy

  • 25.03.2024

Obrat naší osmnáctky ve druhém poločase na Vyšehradě

Pomalý začátek a gól soupeře nás nevyvedl z míry a ve druhém poločase jsme ukázali týmovou hru, která nakonec vedla ke zisku tří bodů.

V našem zápase proti Vyšehradu začal první poločas s opatrným respektem k soupeři, což nám bránilo v rytmu, protože jsme se snažili adaptovat na hrací plochu. Přestože jsme hráli dobrý fotbal, chyběla nám rozhodující finální přihrávka do vápna. Ve 34. minutě prvního poločasu Vyšehrad využil rychlého brejku a do přestávky se ujal vedení 1:0.

Po úpravě formace ve druhém poločase a taktickém střídání s nástupem Boška na hřiště, zatímco Nečas zůstal v šatně, jsme usilovali o obrat. Druhý poločas začal ideálně, když jsme skórovali za pouhých 32 sekund a vyrovnali skóre na 1:1. Stupňovali jsme tempo, vytvořili jsme si více příležitostí, i když Vyšehrad zahrozil šancí jeden na jednoho, která naštěstí šla vedle.

Ve 49. minutě bravurní týmová hra vyústila v gól našeho útočníka Jakuba Kulhavého, který nás dostal poprvé do vedení. S nově nabytou sebedůvěrou jsme pokračovali v tlaku a nakonec jsme v 62. minutě zvýšili naše vedení na 3:1 díky dalšímu dobře promyšlenému týmovému úsilí. To zajistilo konečný výsledek v náš prospěch, odrážející náš zlepšený výkon a odhodlání ve druhém poločase.

Hodnocení trenéra Zorana Šupiče:

"Zápas proti Vyšehradu ukázal přizpůsobivost a odolnost našeho týmu. I přes pomalý začátek prvního poločasu a obdrženè branky. Rychlé vyrovnání na začátku druhého poločasu nám zvedlo sebevědomí, vedlo k dobře provedené týmové hře a nakonec zajistilo vítězství 3:1. Byl to solidní výkon zdůrazňující důležitost zůstat disciplinovaný a soustředěný po celou dobu hry."