clanek-1
  • A-tým

  • 09.03.2024

Duklu čeká výjezd do Varnsdorfu

Fotbalisté Dukly Praha se v 18. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY utkají na venkovním hřišti s průběžně posledním Varnsdorfem.

Tým z města ve Šluknovském výběžku se pozitivně naladil na zahájení jarní části F:NL, když v generálce porazil třetiligový celek České Lípy 3:0. Následně pak Severočeši remizovali na hřišti Vlašimi 0:0. Bodový zisk z utkání na půdě průběžně sedmého týmu tabulky byl pro svěřence Miroslava Holeňáka mimořádně cenným.

Podobné ztrátě se naopak chce vyvarovat tým trenéra Petra Rady, který na čele tabulky stíhá z druhého místa vedoucí Vyškov. Dukla v prvním zápasu jara remizovala v gólové přestřelce se Zbrojovkou Brno 3:3. Dvěma góly se blýskl útočník s číslem devět na zádech – Muris Mešanović a z přímého kopu se prosadil záložník Pavel Moulis. Pražané v utkání třikrát dotáhli gólovou ztrátu a v jejich urputném snažení je na Julisce podporovala největší divácká návštěva v sezóny. Dukelští fanoušci navíc neváhali a svůj tým přijeli v hojném počtu podpořit také ke čtvrtfinálovému utkání poháru do Opavy. Jejich hlasivky budou hráči Dukly potřebovat i ve Varnsdorfu.

„V utkání s Varnsdorfem zkusíme získat body, které jsme ztratili v zápase se Zbrojovkou Brno. Samozřejmým cílem je vítězství. Chceme získat tři body, které pro nás budou na konci sezóny nesmírně důležité,“ řekl před soubojem asistent trenéra Jiří Vágner.

Střet obou týmů slibuje divácky atraktivní podívanou, v posledním vzájemném zápase Dukla na Julisce porazila Varnsdorf 4:3. Stejný výsledek si Pražané odvezli ze severu Čech i v minulé sezóně. Průběh a konečné vyústění dalšího zápasu obou týmů můžete sledovat přímo na stadionu, kterému místní přezdívají „Kotlina“ nebo u přenosu Sporttotal.