clanek-1
  • A-tým

  • 24.02.2024

Duklu čeká zápas o semifinále

Dukla Praha se na úvod jarní části sezóny utká ve čtvrtfinále MOL Cupu s druholigovým rivalem z Opavy. Zápas, který vítězi zaručí účast v semifinále domácího poháru se odehraje na Městském stadionu v Opavě v neděli 25. února od 14:00.

Opavští fotbalisté si pod vedením trenéra Miloslava Brožka vysloužili účast v pokročilé fázi soutěže, když v úvodních kolech vyřadili Šumperk, Holešov a Zbrojovku Brno. V osmifinále se pak utkali s třetiligovými Velvary, které porazili 2:1. Slezanům se v brance postavil dukelský odchovanec Daniel Spilka, který v aktuální sezóně hostuje v týmu z ČFL.

Druholigový rival Dukly odehrál během zimní přípravy devět přátelských utkání a odnesl si pozitivní bilanci čtyř vítězství, dvou remíz a třech porážek. V generálce hrál tým z města basketbalových mistrů smírně se slovenským Trenčínem 2:2, když ztratil vedení 2:0 z prvního poločasu. V základní sestavě Opavy nastoupili i tři hráči (obránce Jaromír Srubek, záložník Junhyeong Kim a útočník Jakub Přichystal), kteří Slezský posílili před jarní částí sezóny. Z klubu naopak odešel stoper Tomáš Vincour do Kroměříže a sedmnáctiletý útočník Florián Višňa do Viktorie Plzeň.

Duklu před restartem sezóny posílil obránce Matěj Helešic, který důvěrně zná opavský stadion, když zde působil během tří sezón (2019/20–2021/22). Jeho zkušeností s místním prostředím jistě využijí i další posily Dukly ze zimního přestupového období – záložník Jakub Hora a útočník Muris Mešanović.

Pražané odehráli v přípravě na jaro šest přípravných zápasů, kdy se utkali s Viktorií Plzeň, Teplicemi, ale i s druholigovými rivaly z Příbrami a Chrudimi. Výčet soupeřů Dukly pak uzavírají týmy z ČFL - Písek a Zápy. Poslední zmíněný celek sehrál na závěr přípravy roli generálního soupeře. Svěřenci trenéra Petra Rady si z duelu odnesli vítězství 3:1 po gólech Daniela Kozmy, Lukáše Matějky a Martina Douděra.

Podobný výsledek by si fotbalisté z Julisky rádi odvezli i ze hřiště pohárového soupeře. Při poslední návštěvě Městského stadionu se radovali domácí, když v 9. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY prohráli dukelští nejtěsnějším rozdílem 1:0.

Čtvrtfinálový střet druholigových celků v pohárovém hávu je na programu v neděli 25. února od 14:00. Vstupenky na utkání jsou dostupné zde. Zápas bude vysílat ČT sport Plus.