clanek-1
  • U19

  • 18.02.2024

Český Brod jsme po slušném výkonu porazili 3:0

V předposledním přípravném utkání jsme na umělé trávě v Satalicích změřili síly s divizními muži Českého Brodu. Zápas jsme po celou jeho dobu kontrolovali a zaslouženě vyhráli.

U19 - Český Brod 3:0 (1:0) 38. Bárta, 72. Babka, 83. Káža


Po zápasu se Štětí jsme změřili síly s dalším divizním týmem dospělých, Českým Brodem. Od úvodních minut jsme si vytvořili herní převahu, do výraznější šance jsme se však dostali až ve 27. minutě, když si za obranu skvěle seběhnul Sladovník. V samostatném nájezdu jej však vychytal ex slávistický brankář Brodu Christian Füllöp. Branka tak padla až po skvělém vyvezení míče stoperem Bártou, který před pokutovým územím našel Uhera. Jeho střela z úhlu byla zblokována, Štěpán Bárta byl však na správném místě a pohotovým bodlem nás poslal do vedení. Druhý poločas jsme prostřídali pětici hráčů, obraz hry se však nezměnil. Stále jsme více drželi míč a vytvářeli si příležitosti. Brankově jsme o výsledku utkání rozhodli v poslední dvacetiminutovce, do které se vrátili poločasoví střídající. V 72. po spolupráci s Koženým skóroval Babka, v 83. si pak Káža po Čížkově pasu za obranu obhodil brankáře a skóroval do odkryté branky potřetí.

Hodnocení trenéra:

První poločas se nám úplně nedařilo efektivně překonávat obranu českobrodských a když už se to podařilo, nedokázali jsme šanci proměnit. Větší problém však byl v soubojovém chování po dlouhých míčích, které jsme v převaze díky stoperům vyhrávali, nedokázali jsme však dobírat druhé míče. To nás stálo zbytečné síly. Ve druhém poločasu jsme si udrželi herní kvalitu a dvěma brankami rozhodli utkání. Zároveň jsme soupeře za celý zápas nepustili do výraznější šance a odehráli zápas s nulou vzadu, což je vždy cenné.