clanek-1
  • U19

  • 13.02.2024

O vítězství se Štětím jsme přišli tři minuty před koncem zápasu po rychlém brejku domácích.

Proti divizním mužům ze Štítí hráváme v přípravě již tradičně. V létě jsme jim na soustředění v Blšanech podlehli 0:2, tentokrát jsme se rozešli smírně, přestože jsme k vítězství měli výrazně blíže.

Štětí – U19 1:1 (0:1)

87. 1:0 – 40. Káža (Podroužek, Kolský)

Sestava:

Vácha – Pokorný M., Pančev (60. Čížek), Bárta (46. Müller T.), Kolský (60. Špírek) – Babka (46. Svojsík), Kožený (70. Svoboda), Svoboda (46. Sladovník), Podroužek – Káža, Skalník

Od úvodních minut jsme měli územní převahu hlavně díky tomu, že domácí bránili od poloviny hřiště a v napadání byli spíše pasivnější. O to těžší pro nás bylo prokombinovat dobře bránící obranný blok. Několikrát se nám to podařilo, brankově úspěšní jsme však byli až pět minut před poločasem po akci Káži, který po průniku ze strany prostřelil brankáře. Druhý poločas se nesl v podobném duchu. Naše kombinace však nebyly dostatečně přesné a často jsme kazili. Díky únavě domácích si i tak otvírali čím dál větší okénka v jejich obraně a z toho pramenily naše šance. Ty jsme však nedokázali proměnit a dát důležitý druhý gól. To nás nakonec stálo vítězství, protože domácí dokázali v závěru právě po jedné z našich nevyužitých příležitostí přesně zakončit rychlý protiútok a vyrovnat na konečných 1:1.

Hodnocení trenéra:

Celý první poločas jsme hráli do plných což bylo velmi obtížné a i když jsme soupeře přehrávali, v předfinální a finální fázi jsme často byli nepřesní, nebo volili složitá řešení. Druhý poločas se postupem času hra otevřela a z toho pramenil mnohem větší prostor, který jsme hlavně po ziscích a rychlých přechodech měli, bohužel jsme v několika dobrých šancích selhali a to nás dnes stálo vítězství. Domácí vytěžili z minima maximum a v závěru dokázali vyrovnat. Dostali jsme tak školu z dospělého fotbalu.