clanek-1
  • Klub

  • 21.12.2023

Přání předsedy představenstva

Jako obvykle v tuto adventní dobu, chtěl bych se obrátit k fanouškům Dukly Praha, hráčům i realizačním týmům, jakož i všem pracovníkům Dukly, kteří se během roku podíleli na tom, kde se jednotlivá mužstva Dukly v poločase ligového ročníku umístila a jak jsou sportovní veřejností vnímána. Blíží se konec roku, je čas bilancování…

Pokud jde o výkladní skříň klubu, A mužstvo, ohlédneme-li se zpět za rokem 2023, musíme konstatovat, že se nám návrat mezi elitu opět nepodařil. Byl to už čtvrtý pokus, do baráže ovšem chyběl tentokrát jen ten pověstný krůček. Umístění mužstva je po podzimu nadějné, ve srovnání s tím minulým dokonce velmi, ale musíme vzít v úvahu, že ten minulý podzim byl skutečně výjimečně špatný, měli jsme blíže do třetí ligy než do první. K naprosté spokojenosti snad chybí jen body ztracené v domácích zápasech s Líšní a Táborskem. Přál bych proto všem našim fanouškům, hráčům, trenérům i ostatním pracovníkům Dukly Praha, aby se jejich sen o návratu do nejvyšší soutěže příští rok splnil. Za úspěch letošního roku se dá nesporně považovat postup do čtvrtfinále Českého poháru – Mol Cupu. Naposledy se nám to podařilo v sezóně 2013/2014, kdy jsme ve čtvrtfinále na jaře sice porazili na Julisce Spartu 2:1, ale na Spartě jsme prohráli 2:0 a do semifinále jsme se neprobojovali. Kéž bychom byli v letošním ročníku úspěšnější. Je to přání mé, majoritního akcionáře a jistě i všech pravověrných Dukláků.

Pokud jde o B mužstvo, nevede si ve své soutěži špatně, „remízový král soutěže“ (9 remíz, 3 vítězství, 3 porážky) se celý podzim pohyboval ve středu tabulky a doufáme, že se v těchto bezpečných vodách udrží i na jaře.

Stejně jako je výkladní skříní klubu A mužstvo, je výkladní skříní úseku mládeže dorostenecký tým do 19 let působící v I. celostátní dorostenecké lize. Dukla Praha se v této kategorii po podzimu nachází na 3. místě, pouhý bod za Českými Budějovicemi a se ztrátou pěti bodů na vedoucí Baník Ostrava. Za sebou nechává Spartu, Slavii, Plzeň i dalších 7 týmů, jejichž A mužstva působí v I. lize. Srovnáme-li jejich infrastrukturu a podmínky s našimi, jedná se o mimořádný úspěch, byť jsme zatím teprve v polovině rozehrané soutěže a rozhodující bude umístění na jejím konci.

Závěrem bych chtěl všem hráčům, trenérům, členům realizačních týmů, našim partnerům, všem těm, kteří pro Duklu Praha pracují, a v neposlední řadě také našim příznivcům, popřát klidné, šťastné vánoční svátky a do nového roku 2024 hodně úspěchů, radosti a pevné zdraví! Ať se jim splní to, co si předsevzali a Nový rok jim přinese novou naději!