clanek-1
  • Ženy

  • 06.12.2023

Ženy A: Budování nového týmu

Své povídání o podzimní sezoně si pro nás připravil hlavní trenér Jan Skoupil.

Podzimní část se celkově nesla ve znamení budování nového týmu. Po četných letních odchodech nás čekalo zabudovávání příchozích holek z juniorky a holek posunutých z B týmu. Postupem času si každá hráčka hledala svoji roli v týmu, což je proces, který nijak neurychlíme a každý nově tvořený tým si jím musí projít.

Co se týče herní stránky, tak jsme v průběhu podzimu postupně přešli na jiný herní systém, což se pozitivně odrazilo na vetší vyváženosti obranné a útočné činnosti a kompaktnosti celého týmu. Od té doby jsme v žádném utkání výsledkově nepropadli. Střídali jsme dobrá utkání s těmi horšími, ne vždy výsledek odpovídal dění na hřišti a v mnoha případech trestal soupeř naší nezkušenost, či špatný výběr řešení. Pozitivem je jednoznačně naše herní pojetí, kdy se holky snaží zakládat hru od brankářky, ale ne bezhlavě a dogmaticky. Právě toto rozhodování, kdy hrát krátkou výstavbu a kdy jít dlouhým míčem mezi nebo za řadu, holky zvládaly velice dobře.

Naopak velkým negativem vidím šíři kádru, díky kterému jsme měli minimání možnosti střídat a reagovat tak na průběh utkání. Tam nás v průběhu podzimu nejvíce tlačila bota.

Směrem k jarní části je náš cíl jasný, doplnit kádr pro zvýšení konkurence, v zimní přípravě posunout výkonnost ve všech oblastech a postupně zabudovávat juniorky ročníku 2006. Závěrem chci poděkovat realizačnímu týmu juniorek, který nám maximálně vypomáhal doplňovat kádr jak do zápasů A týmu, tak především B týmu. 

Kádr podzimní části: Anita Ajazi, Linda Filipová, Nicol Holečková, Rozálie Jindráková, Natalia Kaletová, Ellen Klomínková, Valerie Kubíková, Tereza Lišková, Eliška Majerová, Emma Marlene Ostrá, Mária Pfeiferová, Tereza Posledníková, Tereza Prošková, Rozálie Skoblíková, Anna Stadlerová, Kateřina Votrubová

Nejhorší zápasy: Hradec - Dukla 6:0, České Budějovice - Dukla 1:0

Nejlepší zápas: Líšeň - Dukla 2:4

Střelkyně:

6 - Pfeiferová

2 - Prošková

1 - Ostrá, Jindráková, Stadlerová, Lišková, Holečková