clanek-1
  • A-tým

  • 10.10.2023

Juliska ožije soubojem Dukly s Chrudimí

Dukla Praha se po reprezentační přestávce utká ve 13. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s průběžně desátou Chrudimí. Svěřenci trenéra Radka Kronďáka se po minulém utkání posunuli v tabulce druhé nejvyšší soutěže po výhře 1:0 nad Opavou. Naopak svěřenci trenéra Petra Rady prohráli na hřišti Vlašimi 2:3 a ztratili kontakt s vedoucím Vyškovem.

MFK Chrudim, tým, který skončil v minulém ročníku F:NL v samém středu tabulky na osmém místě, v aktuálním ročníku třikrát zvítězil, pětkrát remizoval a čtyřikrát prohrál. Výhra nad Opavou v posledním kole byla pro Chrudim prvním tříbodovým ziskem od utkání s Vyškovem (2:1). K výhře nad průběžně prvním celkem tabulky a osmifinálovým soupeřem Dukly v MOL Cup gólově přispěl i útočník David Huf. Čtyřiadvacetiletý hráč je s osmi góly v probíhající sezóně nejlepším střelcem druhé nejvyšší soutěže společně s vlašimským Singhatehem. Huf v minulé sezóně oblékal i červenožlutý dres pražské Dukly, když nastoupil ve dvanácti soutěžních utkáních a ani jednou se neprosadil.

Celek z Dejvic prohrou ve Vlašimi ukončil svou třízápasovou vítěznou sérii. Pozitivem ze ztráty tří bodů může být gólový příspěvek Davida Kozla. Záložník Dukly Praha se prosadil už v pohárovém utkání na Slovácku a následně rozhodl o výhře v Olomouci. Mezi střelce se z penalty zapsal i Lukáš Matějka, který je tak s šesti brankami nejlépe střílejícím hráčem červenožlutých v F:NL.

Průběh utkání mezi Duklou a Chrudimí se odhaduje jen velmi těžko. Zatímco celek z Julisky bojuje o postupové příčky, tým z Pardubického kraje bojuje ve středu tabulky. Napovědět může poslední vzájemný duel na Julisce, kdy si oba celky odnesly jeden bod po remíze 1:1.

Utkání Dukly s Chrudimí začne v sobotu 21. října ve 14 hodin Vstupenky na utkání zakoupíte v sítí smsticket. Zápas bude vysílat platforma Sporttotal.

Poslední vzájemný zápas: 29. 4. 2023 (F:NL 2022/23)

FK Dukla Praha – MFK Chrudim 1:1 (0:1)

Sestava FK Dukla Praha: Rada – Barac, Peterka (C), Krch, Zapletal – Šebrle (18. Hrubeš), Havelka (82. Buchvaldek), Ullman (46. Piroch), Moulis – Červenka (46. Špatenka, 82. Douděra), Matějka.

Sestava MFK Chrudim: Floder – Halász, Míka, Hašek, Jančura (64. Jedlička) – Řezníček, Juliš, Průcha (86. Firbacher), Záviška, Kesner (C) – Látal (64. Sotorník).

Branky: 60. Peterka – 21. Juliš, ŽK: 56. Matějka – 39. Řezníček, 64. Látal, 90+2. Floder, Rozhodčí: Kvítek – Vyhnanovský, Špindlerová, Střely na bránu: 4:3, Střely mimo: 6:4, Rohy: 8:2.