clanek-1
  • A-tým

  • 06.10.2023

Dukla je znovu na cestě, tentokrát směr Vlašim

Duklu Praha čeká ve 12. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY celek ze středních Čech - Vlašim. Výběr trenéra Martina Hyského v posledních čtyřech utkáních nevyhrál. Naopak tým z Dejvic si drží vítěznou sérii a v sobotu 7. října vyjede ke třetímu venkovnímu utkání v řadě.

Při porovnání statistik i aktuální formy obou celků může fotbalový fanoušek dojít k unáhlenému závěru, že je Dukla v souboji s Vlašimí jasným favoritem. Postavení v tabulce F:NL, počet vstřelených a inkasovaných branek jasně hovoří ve prospěch červenožlutých. Přesto se svěřenci trenéra Petra Rady musí mít na pozoru, a to zejména po zkušenosti z posledního vzájemného souboje, kdy Pražané vyhráli až po divokém průběhu utkání 4:3.

Dukla se po jedenácti kolech nachází v tabulce na druhé pozici, bod za prvním Vyškovem a mimo jiné postupuje do dalších kol tuzemského poháru. Středočeši v tuto chvíli neatakují příčky zajišťující šanci na postup do první ligy (pozn.red.: Vlašim je na průběžné páté příčce), ale podobně jako v minulé sezóně se prezentují atraktivní hrou zaměřenou na efektivní kombinaci a rychlý přechod do útoku.

Souboj obou týmů opět slibuje podívanou, která by měla diváky bavit. Utkání Vlašimi s Duklou můžete sledovat v sobotu 7. října od 16 hodin přímo na Stadionu v Kollárově ulici nebo u přenosu platformy Sporttotal.

Poslední vzájemný zápas: 15. 4. 2023 (F:NL 2022/2023)

FC Sellier & Bellot Vlašim - FK Dukla Praha 3:4 (0:3)

Sestava FC Sellier & Bellot Vlašim: Vágner – Vala, Vilotić (46. Nogha), Halinský, Onije (46. Heppner) – Smejkal (82. Janda), Křišťan, Suchan, Rigo, Solomon – Svoboda (46. Horský).

Sestava FK Dukla Praha: Rada – Krch, Zapletal, Barac – Peterka, Havelka, Kozel, Moulis (83. Buchvaldek) – Červenka (83. Hudec), Hrubeš (64. Šebrle), Matějka (90+2. Piroch).

Branky: 48. Horský, 51. Halinský, 57. Vala - 26. a 40. Moulis, 33. Hrubeš, 74. Šebrle, ŽK: 55. Horský – 9. Zapletal, 89. Havelka, Rozhodčí: Kotala – Dresler, Mikeska, Střely na bránu: 11:9, Střely mimo: 3:2, Rohy: 6:2.