clanek-1
  • A-tým

  • 22.08.2023

Čas odplaty, Dukla jde na Příbram

​Vedoucí tým tabulky, FK Dukla Praha, se utká v sedmém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY v pátek 25. srpna od 18 hodin s průběžně jedenáctou Příbramí. Konfrontace obou celků z minulé sezóny hovoří jasně pro tým Středočechů, kteří Duklu porazili hned dvakrát (na podzim 1:0 a na jaře 2:1). Svěřenci trenéra Petra Rady tak mají svým protivníkům co oplácet. Do utkání vstupují ve skvělé formě a na vlně pěti vítězství. Zatímco na opačné straně barikády stojí celek, který prohrál tři utkání v řadě.

Příbram v letošní sezóně vyhrála pouze dvě utkání (proti Viktorii Žižkov 2:3 a s Opavou 1:0). Zbylé čtyři zápasy svěřenci trenéra Karla Krejčího prohráli (s Vyškovem 1:2, s Líšní 0:2, s Hanáckou Slavií 1:3 a naposledy s Vlašimí 1:3). Příbramským tuze chybí góly nejlepšího střelce F:NL z minulé sezóny Tomáše Wágnera, který se zatím prosadil jen proti Vyškovu. Navíc chyběl v nominaci pro poslední zápas Příbrami s Vlašimí.

Dukla si v souboji o první příčku tabulky na Julisce poradila s do té doby vedoucím týmem z Jihlavy. Zápas provázelo velké množství vyložených šancí žlutočervených, kteří dokázali proměnit jen jednu z nich. Ve 30. minutě se prosadil Jakub Zeronik, který dal svůj čtvrtý gól sezóny a společně se Štěpánem Šebrlem je nejlepším střelcem Dukly v této sezóně. Zeronik v posledních zápasech nastupuje na hrotu dukelského útoku místo Lukáše Matějky, který hraje pod ním a změna se trenéru Radovi vyplatila. Dukla vyhrála pět posledních utkání.

Trenérský štáb Dukly si je vědom obtížnosti utkání Na Litavce, což potvrzují i slova asistenta trenéra Jiřího Vágnera: „Musíme vyhrávat všude. Příbram je pro nás nepříjemným soupeřem, se kterým jsme v minulé sezóně dvakrát prohráli. Uvidíme, co nás v Příbrami bude čekat, ale musíme se opět soustředit jen a jen na sebe. Zápasy jsou o nás a záleží, jestli budeme opět silní jako proti Jihlavě.“

Střet Dukly s Příbramí sledujte v pátek 25. srpna od 18 hodin přímo na stadionu v Příbrami nebo u přenosu ČT sport Plus.