clanek-1
  • Klub

  • 10.08.2023

Tři odchovanci Dukly podepsali nové smlouvy

Dva hráči Dukly Praha, David Ludvíček a Radek Fojt, s klubem prodloužili smlouvu. Osmnáctiletý Christián Bačinský s Duklou podepsal svůj první profesionální kontrakt. Všichni hráči fotbalově vyrostli na Julisce. První jmenovaný v nové sezóně pravidelně nastupuje v základní sestavě A-týmu. Bačinský se nově posunul z dorostu k B-týmu, za který Fojt v minulé sezóně nastoupil k 26 utkáním a vstřelil tři góly. Záložník Jakub Uhlíř odchází na půlroční hostování do TJ Sokol Šebkovice.

Obránce David Ludvíček si vysloužil důvěru trenéra Petra Rady a v nové sezóně doposud nastoupil ke všem čtyřem soutěžním zápasům. Jednadvacetiletý odchovanec Dukly Praha v minulém ročníku F:NL hostoval ve Varnsdorfu, kde nastoupil v 26 zápasech a zapsal jeden gól. S klubem prodloužil smlouvu až do 30. 6. 2026.

Záložník Christián Bačinský má za sebou klíčovou sezónu v 1. Celostátní dorostenecké lize. Výkony svého svěřence v minulé sezóny zhodnotil trenér výběru Dukly U19 Tomáš Kulvajt: „Christián byl v minulé sezóně hráčem, který udělal největší výkonnostní posun. Na podzim na sobě skvěle pracoval, ale herně se mu tolik nedařilo. V zimě byl jedním z hráčů, kteří se posunuli k tréninkům s B-týmem, a to mu hodně pomohlo. Na jaře pak patřil k nosným hráčům našeho týmu." Bačinský s klubem podepsal nový kontrakt do 30. 6. 2025.

Radek Fojt patří k pravidelným členům základní sestavu B-týmu a patří k vycházejícím nadějím obranných řad dukelské akademie. Dvacetiletý obránce by se v budoucnu rád probil až ke startům v dresu A-týmu Dukly, podobně jako výše zmíněný David Ludvíček. Fojt s klubem podepsal novou smlouvu do 30. 6. 2026.

Jednadvacetiletý Jakub Uhlíř v minulé sezóně střídal starty prvních dvou týmech Dukly. Za A-tým nastoupil k 12 zápasům. V této sezóně odchází na vlastní žádost na hostování do mateřského klubu, kde se bude věnovat fotbalu na amatérské úrovni.