clanek-1
  • Ženy

  • 09.08.2023

Ženy ve druhém utkání podlehly Hradci

Ženy odehrály své druhé přípravné utkání na hřišti hradecké Olympie proti druholigovému týmu z Hradce Králové.

Začátek utkaní a vůbec celý poločas nam moc nevyšel. Už od úvodních okamžiků jsme sami sebe dostávali pod tlak nepřesnostmi a slabou komunikací. Ve druhém poločase přišlo zlepšení a v momentě, kdy se nám dařilo přenášet herní principy na nichž pracujeme v tréninku, tak jsme byli nebezpečnějším týmem. Celkově jsme si vytvořili minimalně 6-7 gólových příležitostí, bohužel jsme se však také nevyvarovali individuálních chyb jak v rozehrávce, tak v přechodové fázi, které soupeř dokázal trestat.

FK Hradec Králové - FK Dukla Praha 5:2 (4:1)

Branky Dukly: Holečková, Filipová

Do utkání zasáhly tyto hráčky: Skoblíková, Bubáková, Majerová, Klomínková, Filipová, Jindráková, Ajazi, Kaletová, Pfeiferová, Holečková, Machálková, Lábusová

Jan Skoupil, hlavní trenér: "I ve druhém přípravném utkání jsme střídali výborné momenty s těmi slabšími. Jdeme s týmem cestou maximální hernosti i v tlakových situacích, což s sebou přináší i určitou chybovost. Naším úkolem je se postupně posouvat směrem k vyváženému výkonu jak směrem dopředu, tak dozadu. V našem stále nově se tvořícím týmu si holky hledají své role a je zatím vidět určitá nesourodost. Tímto stádiem si musí projít každý tým, který se nově buduje. Jsme stále ve fázi poznáváni charakteru jedotlivých hráček a objevování jejich herního potenciálu, který vnímám jako velmi vysoký."