clanek-1
  • A-tým

  • 05.08.2023

Střet ofenzivních mužstev. Kolik gólů padne v utkání Dukly s Varnsdorfem?

Dukla Praha přivítá na Julisce ve 4. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 2023/2024 soupeře ze Šluknovského výběžku – tým FK Varnsdorf. Poslední vzájemný souboj nabídl sedm branek a dosavadní zápasy obou mužstev v aktuální sezóně jsou příslibem podobné podívané. Dukla bude chtít navázat na vítězné utkání proti Zbrojovce Brno a Varnsdorf si v neděli 6. sprna od 17 hodin půjde na Julisce za svou první výhrou sezóny.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2023/2024 se krátce po svém startu ocitá v zápasy nabitém období. V rámci tzv. anglického týdne, kdy Dukla v krátkém časovém sledu odehraje tři zápasy, čeká tým z Julisky poslední z trojice – FK Varnsdorf. Dukla po slibném startu proti Spartě B (4:1) ztratila první domácí zápas sezóny s Vyškovem (2:4).

Výběr trenéra Petra Rady si ale záhy spravil chuť venku proti Zbrojovce Brno, nováčkovi soutěže. Vítězství 2:0 okomentoval dukelský záložník Jakub Zeronik, který nezvykle nastoupil na hrotu útoku. Jeho dojmy z utkání si můžete přečíst v rozhovoru na následujících stranách Hlasatele. Skóre zápasu otevřel ve 40. minutě Štěpán Šebrle. Po změně stran začal celek z jihomoravské metropole více riskovat, ale prosadit se nedokázal, ba naopak. Tři body Pražanů pojistil v 70. minutě druhou brankou po krásné akci Lukáš Matějka. Šebrle i Matějka zaznamenali své první branky nové sezóny. Čisté konto udržel brankář Jan Šťovíček.

Tým ze Severu Čech si v nabitém programu druhé nejvyšší fotbalové soutěže zatím nedošel pro žádné vítězství. Ve třech utkáních dvakrát remizoval a jednou prohrál. Výběr trenéra Miroslava Holeňáka v prvním utkání na domácím hřišti jen remizoval se Sigmou Olomouc B 1:1. K druhému zápasu odcestoval do Opavy a prohrál 0:1. Šest gólů padlo v posledním a divácky atraktivním utkání Varnsdorfu na domácím hřišti s Vlašimí (3:3). Albert Labík, hráč Vlašimi, si nejprve v 33. minutě dal vlastní gól a otevřel tak střelecký účet domácích, následně se záhy v 37. minutě trefil Dominik Gambický a Filip Firbacher v 77. minutě dovršil gólový příděl Varnsdorfu. Do zápasu naskočil i útočník Jakub Hodek, který v létě odešel z Dukly na roční hostování na sever Čech.

Dukla se bude chtít v zápase s Varnsdorfem v neděli 6. srpna od 17 hodin ukázat před vlastními fanoušky a zároveň potvrdit vítězství 2:0 se Zbrojovkou. Už ve středu 9. srpna od 18 hodin pak dukelští nastoupí v 1. kole MOL Cupu proti Hostouni. První pohárový zápas Dukly v sezóně odvysílá ČT sport.