clanek-1
  • U19

  • 30.07.2023

V generálce jsme remizovali v Mladé Boleslavi

K poslednímu přípravnému zápasu jsme vyjeli do Mladé Boleslavi. Vyrovnaný zápas skončil spravedlivou remízou, když obě branky padly z pokutových kopů.

FK Mladá Boleslav U19 - FK DUKLA Praha U19     1 : 1 (1 : 0)

Branky: 20. Buryán (PK) – 90. Sladovník (PK)

Sestava DUKLY: Vácha – Kolský (60. Pokorný M.), Pančev, Bárta (46. Müller T.), Valentík (46. Špírek) – Lopatář (75. Bárta), Svojsík (60. Müller J.), Svoboda (46. Laredo) – Sladovník (46. Gruntorád), Mikeš (75. Sladovník), Uher (46. Conte)

Oboustranně vyrovnaný zápas nepřinesl příliš vyložených šancí. Na obou stranách bylo sice poměrně dost střeleckých pokusů, většina z nich však směřovala mimo, nebo byla zblokována. Obranná činnost tentokrát předčila tu útočnou. Přestože jsme měli o něco vyšší držení míče, naše snaha končila právě na dobře zformované obraně domácích a ani ze standardních situací jsme se nedokázali silněji prosadit. Úvodní branka utkání tak padla po faulu na Buryána, který následně proměnil pokutový kop. Druhý poločas se nesl v podobném duchu, postupem času jsme však přebírali iniciativu a soupeře dostali pod mírný tlak. Z něj pramenily dvě slibné příležitosti, které jsme však nedokázali vyřešit gólově. Nakonec rozhodla poslední akce utkání, kdy Defo Conte vysunul krásnou přihrávkou za obranu Sladovníka. Toho v pokutovém území srazil obránce domácích a následnou penaltu sám faulovaný bezpečně proměnil.

Hodnocení trenéra Tomáše Kulvajta: "V zápase se nám dařilo poměrně slušně kombinovat, někdy však na úkor přímočarosti akcí. Vytvořili jsme si i množství standardních situací. I v nich nám chyběla potřebná míra agresivity pro vstřelení branky. Přestože domácí vedli, lepším držením míče jsme si vytvořili herní převahu, která se stupňovala se závěrem utkání. Vyrovnávací branka tak byla jejím přirozeným vyústěním, přestože padla v poslední minutě. Do prvního mistrovského utkání máme ještě několik dní, které budeme chtít plně využít ke sladění útočné fáze tak, abychom byli v zápasech ještě nebezpečnější."