clanek-1
  • A-tým

  • 27.07.2023

Na Julisku míří Vyškov. Zvládne Dukla první domácí zápas sezóny?

První domácí zápas sezóny je tu! Dukle se povedl úvod soutěže, na Žižkově porazila Spartu B vysoko 4:1. Tým z Dejvic teď ale čeká nepříjemný soupeř a loňský účastník baráže – MFK Vyškov.

Sice ne stoprocentní, ale bojovný a kolektivní výkon, tak zhodnotil výkon svých hráčů trenér Petr Rada po zápase se Spartou B. Stejné nasazení, a zejména produktivitu, budou jeho svěřenci potřebovat i v utkání proti Vyškovu.

Tým z Moravy v prvním utkání letošního ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazil Příbram 2:1 po gólech Cheicka Souarého a Djibrila Fandjé Tourého. Vyškovský kádr prošel před novou sezónou celou řadou změn. Pět hráčů tým opustilo po konci hostování (Kinský, Matys, Fulnek, Jambor a Srubek). Michal Klesa se přesunul do role vedoucího mužstva a Tomáši Cabadajovi vypršela smlouva. Alexis Alegue přestoupil do Jablonce a Sampson Dweh Jr. odešel na roční hostování do Viktorie Plzeň.

Dukla zvítězila v prvním utkání nové sezóny nad Spartou B 4:1 před kulisou 1 061 diváků. Pražské derby přímo na stadionu Viktorie Žižkov sledovala i početná skupina fanoušků Dukly, kteří v akci viděli i trojici letních posil. V obraně nastoupil Dominik Hašek, útočník Michal Škoda zasáhl do utkání v druhém poločase z lavičky a ve výborném světle se ukázal zejména záložník Jakub Zeronik, letní posila ze Slavie Praha. Zeronik byl s dvěma góly a jednou asistencí nejlepším hráčem na hřišti.

Poslední vzájemný zápas: 1. 4. 2023 (F:NL 2022/2023)

MFK Vyškov - FK Dukla Praha 0:1 (0:1)

Kinský – Němeček (76. Štěpánek), Ramathan, Srubek, Ilko – Souaré (46. Fulnek), Lahodný (64. Cabadaj) – Kanakimana, Alégué Elandi (46. Mafwenta), Lacík (46. Krška) – Bayo.

FK Dukla Praha:

Rada – Holiš, Peterka, Krch, Barac - Moulis (88. Buchvaldek), Špatenka, Kozel (88. Havelka), Kozma (71. Piroch), Hrubeš (82. Šebrle) - Matějka (82. Červenka).

Branky: 45. Peterka, ŽK: 38. Ilko, 67. Mafwenta, 88. Kanakimana – 28. Kozma, Rozhodčí: Křepský – Kotík, Mikeska, Střely na bránu: 2:8, Střely mimo: 4:3, Rohy: 2:12, Diváci: 1031.

Utkání s Vyškovem začíná v pátek 28. července v 17:15. Vstupenky a permanentky jsou dostupné v síti smsticket. Zápas bude vysílat ČT sport.