clanek-1
  • Ženy

  • 16.07.2023

Ženy začaly letní přípravu s novým trenérem!

Odstartoval nový soutěžní ročník žen, které letos budou hrát druhou nejvyšší soutěž. V té je povede nový trenér Jan Skoupil se svým trenérským týmem. Hráčky mají za sebou první tréninky ve Statenicích, co je v průběhu přípravy čeká?

Po posledním místě minulé sezony se velmi obměnil hráčský kádr a kompletně i trenérský tým. Ten ukončil své působení u žen po posledním místě v 1. lize žen a pouze trenér brankářek Daniel Páv zůstává v novém realizačním týmu. Jediný Martin Kuchař z trenérského tria pokračuje nadále, působit bude na Motorletu u starších žáků, Jakub Kowolowski s Monikou Kavalovou nebudou aktuálně působit u žádné kategorie.

Na pozici hlavního trenéra nově přichází Jan Skoupil, které blíže představíme v průběhu přípravy, jeho asistentem bude Vladimír Čech, který zároveň povede B tým žen. K týmu se nově připojí kondiční trenérka Martina Priečková, která bude mít na starost kondiční přípravu A týmu žen a zároveň silovou přípravu dorostenek. U brankářek zůstává Daniel Páv. Čtveřici trenérů ještě v průběhu startu sezony doplní další trenér, který by měl zvýšit zpětnou vazbu v realizačním týmu. "Já osobně se velmi těším na spolupráci s Vláďou, Danem a Martinou a vím, že všichni uděláme maximum pro to, abychom společně nastavili tréninkový proces, který bude holky individuálně rozvíjet a tím se budeme zlepšovat jako tým. Základem bude udržet všechny holky zdravé a postupně vytvořit nové jádro týmu, na které se postupně můžou nabalit holky z B týmu a juniorky," řekl na úvod staronový trenér Dukly Jan Skoupil.

Ženský tým začal přípravu v sobotu 15. července ve Statenicích, kde najde zázemí a podmínky do konce přípravného období.

Hráčský kádr opouští hned několik opor a hráček z ženského týmu, Pražienková s Hrobskou přestupují do Pardubic, Hlouchová si hledá angažmá v nejvyšší soutěži, Dvorská s Beránkovou začnou s FC Praha, Kavalová se vrací na Spartu do B týmu, Potůčková bude zkoušet přípravu v plzeňské Viktorce, Machačová s Posledníkovu nadále nebudou pokračovat v Dukle. Naopak příchody budeme potvrzovat v průběhu léta, aktuální kádr žen tvoří 33 hráček. "Přípravu jsme začali o dva dny dříve než bylo původně plánováno. Máme dost změn jak v kádru, tak v realizačním týmu, a tak je pro nás každý den důležitý pro poznání všech hráček. Úvodní dva tréninky ovlivnilo velké teplo a dusno, ale holky pracují od prvního tréninku velmi poctivě. Počtově jsem na tom vzhledem k času dovolených, prací a ostatních povinností lehce omezeni, ale věřím, že na soustředění už odjedeme v plné síle. Některé holky se také vrací po různém zranění a tak se budou zapojovat postupně," doplnil Jan Skoupil.

Během přípravy čeká Duklu herní soustředění na konci července a také několik přípravných utkání. Hráčky z A týmu budou hrát proti zahraničním týmům, Fortuně Drážďany a Eintrachtu Lipsko, které doplní celky B týmu Sparty, Hradce Králové a kluků z ABC Braník U15. Další informace a fotografie budeme zasílat po dalších trénincích. "Na prvním tréninku se hráčky sešly plné očekávání a nadšení. Po přivítání trenérů a představení koncepce se začalo s chutí pracovat. Seznamovací cvičení zaměřené na techniku a dovednosti ukázalo, že máme na čem stavět a všichni se těšíme na novou sezónu," uzavřel asistent Vladimír Čech.

Rozpis letní přípravy ženského A týmu 2023:

15. července, první sraz A+B týmu, začátek přípravy
27.-30. července, herní soustředění Podbořany
30. července, FK Dukla Praha - AC Sparta Praha B (17:00, Statenice/Libčice)
5. srpna, FC Hradec Králové - FK Dukla Praha (17:00, Nový Hradec Králové)
12. srpna, Turnaj v Drážďanech - Fortuna Dresden, Eintracht Lipsko, Dukla Praha (11:00 - 16:00, hráno 2x30, Drážďany)
19. srpna, FK Dukla Praha - ABC Braník (10:00, Statenice)