clanek-1
  • Články dorost

  • 20.06.2023

Ligová sezóna dopadla pro mladší dorost chvalitebně

Trenér našeho mladšího ligového dorostu Martin Babača v sobě nezapřel povolání učitele a svému týmu vystavil na konci sezony vysvědčení.

"Do své ligové premiéry nastupovali hráči ročníku 2006 v nelehké pozici. S posunem do starší kategorie U17 totiž postoupili v úrovních mistrovských soutěží o 2 třídy! Kromě toho vstupovali do konfrontací se svými novými soupeři s kádrem, který se před startem soutěžního ročníku posledního mladšího dorostu až neobvykle výrazně proměnil, a sice cca o jednu čtvrtinu.

Na řečené tým zodpovědně zareagoval v tréninkovém procesu a prokázal, že se nehraje na teoretické předpoklady, nýbrž na góly a body vybojované na hřišti.

S přibývajícím počtem odehraných kol dávali kluci svými výkony soupeřům najevo, že se s nimi musí počítat. Aktivní a odvážnou hrou nakonec dokázali bodovat v 16 z 30 zápasů a dosáhnout průměru přes 1,5 vstřelené branky na jedno utkání. Sumář získaných bodů se zastavil na čísle 32, což chlapcům přisoudilo v 16členné tabulce 11. místo.

Závěrem dodejme, že i v tomto soutěžním ročníku nezůstala upozaděna myšlenka propojování dukláckých věkových kategorií, což s sebou přineslo start celkem 5 borců z ročníku 2007. Trenérům i hráčům U16 za to patří velký dík!"