clanek-1
  • A-tým

  • 21.10.2022

Do Karviné jedeme napravit bilanci venkovních utkání

V rámci 13. kola odehraje Dukla utkání proti Karviné, která minulý rok působila v nejvyšší soutěži. V aktuální ligové tabulce oba týmy dělí pouhé dva body.

Karviná z posledních 5 ligových zápasů prohrála dvakrát. Nejprve v rámci 9. kola 1:5 s Chrudimí a v posledním odehraném utkání v lize i 1:2 s Prostějovem. Díky výhrám v poháru ale v posledních pěti zápasech napříč soutěžemi vůbec nemá špatnou bilanci. Pokud totiž počítáme posledních 5 zápasů i s pohárem, Karviná z nich nevyhrála pouze v již zmíněném Prostějově. Posledním odehraným utkáním slezského týmu je pohárový zápas s divizní Soběslaví, kde o svém vítězství rozhodl slezský tým až ve druhém poločase a vyhrál 2:0.

Na co bude v našem vzájemném utkání Karviná spoléhat je domácí prostředí. Na svém stadionu získali karvinští 12 z 15 možných bodů, a drží si skvělou bilanci. Zaváhání přišlo pouze s Táborskem na konci srpna. O pozici nejlepšího klubového střelce se dělí tři hráči se stejným počtem gólů. Rajmund Mikuš, Daniel Bartl i Rafiu Adekunle Durosinmi vstřelili shodně 3 branky.

Dukla má za sebou pohárové utkání se Slavií, se kterou jsme odehráli velmi solidní první půli a mohli jsme se ujmout vedení. Kvůli neproměnění velkých šancí jsme ale odešli v poločasu do šaten bez gólu. V druhé půli už se favorit utkání, a jeden z nejlepších český týmů současnosti, ujal vedení, které už nepustil. Když ale zaměříme naši pozornost pouze na naše odehrané zápasy ve FNL, z posledních 5 jsme prohráli stejně jako Karviná jen jednou (1:2 s Chrudimí).

Hráči Dukly budou chtít napravit nepříznivou bilanci z venkovních zápasů. Ze 6 zápasů na hřištích soupeře jsme získali jen 4 body. K tomu, aby tato statistika vypadala po zápase s Karvinou příznivěji má dopomoct i nejlepší střelec soutěže Lukáš Matějka. Sedmigólový střelec se vrací o dvouzápasové stopce kvůli přímé červené kartě v Chrudimi. Na opačné straně hřiště může operovat brankář Jan Šťovíček, který si zatím zapsal 4 čistá konta. Jen 2 brankáři v celé lize mají víc. V pohárovém zápase se Slavií dostal mezi třemi tyčemi přednost Jan Čtvrtečka, který byl proti Slavii v neustálé permanenci a také předvedl několik těžkých zákroků.

Utkání začínající v 15 hodin můžete sledovat na streamu zde.

Poslední vzájemná zápas: 14. 5. 2019

MFK Karviná – FK Dukla Praha 3:0 (1. liga skupina o udržení)

MFK Karviná: Pastornický – Krivák, Dreksa (C) (89. Suchan), Rundič, Záhumenský – Smrž – Jan Moravec, Lingr, Budínský (85. Bukata), Guba (58. Ba Loua) – Wágner.

Dukla Praha: Hruška – Souček, Bezpalec, Ostojič – Kovaľ (83. Douděra), Hanousek (66. González), Doumbia, Miloševič – Tetour, Hadaščok, Podaný (46. Djuranovič).

Branky: 22. a 79. Wágner, 42. Guba. ŽK: 60. Ba Loua, 89. Krivák – 21. Ostojič, 75. Kovaľ, 90+1. Douděra. Rozhodčí: Houdek – Hrabovský, Koval.