clanek-1
  • A-tým

  • 07.10.2022

Souboj s naším tabulkovým sousedem

V rámci jedenáctého kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se od 10:15 představí FK Dukla Praha ve velmi důležitém utkání na půdě svého v tabulce nejbližšího souseda, v Chrudimi.

MFK Chrudim je ve velmi podobné situaci, jako Dukla. Po deseti odehraných zápasech má tým pod vedením trenéra Radka Kronďáka čtyři výhry, dvě remízy a čtyři prohry. Chrudimi se podařilo zdolat Příbram, Táborsko a v posledních dvou kolech také 5:1 Karvinou a 2:0 Třinec. Dělit body si Chrudimští museli v 6. a 7. ligovém kole po remízách s Prostějovem a brněnskou Líšní. Bodově naprázdno vyšel náš soupeř v zápasech s Vyškovem, Jihlavou, Spartou Praha B a Opavou. Poslední prohra týmu z Pardubického kraje přišla v MOL Cupu, kdy Chrudim podlehla 2:1 třetiligovým Zápám.

Oba týmy mají v ligové tabulce stejný počet bodů (14) a i skóre je takřka totožné. Dukla Praha má pouze o jeden vstřelený gól více, než náš sobotní soupeř.

Stejně tak jako Chrudim, i náš červeno-žlutý tým zaznamenal v dosavadním průběhu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY čtyři výhry, dvě remízy a čtyři porážky. Za zmínku určitě stojí poslední ligové kolo, kdy se na Julisce představila Jihlava, která si z tohoto zápasu odvezla debakl 5:0. 

Kromě Jihlavy jsme v aktuálním ligovém ročníku porazili Vlašim, Vyškov a Slavii Praha B.

Poslední vzájemný zápas Dukly a Chrudimi se odehrál v předsezónní přípravě, kdy si Dukla celkem jednoznačně se soupeřem poradila a vyhrála 4:0. Poslední vzájemný soutěžní zápas (12. 3. 2022) skončil nerozhodně 1:1.  

Utkání je možné sledovat na bezplatném streamu zde.

Poslední vzájemné soutěžní utkání: 12.03.2022

MFK Chrudim – FK Dukla Praha 1:1 (1:1)

Branky: 22. Řezníček – 23. Červenka. ŽK: Juliš – Kovernikov, Konan. Rozhodčí: Machálek – Antoníček, Lakomý. Střely na bránu: 2:4. Střely mimo: 6:3. Rohy: 8:2. Držení míče (v procentech): 52:48.

Chrudim:

Floder – Kesner, Donát, Šejvl, Sokol – Vrána (70. Juliš), Průcha, Jan Řezníček, Záviška, Kejř (87. Koželuh) – Firbacher (76. Surmaj).

Dukla Praha:

Rada – Barac, Piroch (20. Konan), Kulhánek, Kovernikov – Peterka – Buchvaldek (76. Cienciala), Kozel, Souček – Bin (76. Breda), Červenka.