clanek-1
  • Rozhovory

  • 24.07.2018

David Breda: Věřím, že začnu v Dukle pravidelně nastupovat

Dvaadvacetiletý záložník David Breda přišel do Dukly v průběhu letní přípravy na roční hostování z Jablonce. Zasáhnul do čtyřech přípravných zápasů, ostrou premiéru ve žlutém dresu zažil v pátek, a to rovnou v základu proti Viktorii Plzeň.

Davide, čekal jsi, že hned od začátku nastoupíš v Dukle jako člen základní sestavy?
Byl jsem překvapený, nečekal jsem, že půjdu na hřiště hned od začátku, navíc to byl opravdu ostrý start. Proti Plzni jsem ještě nikdy nehrál, zjistil jsem, že jsou to fakt dobří hráči. Plzeň je nejlepší tým v Česku a bylo skvělé se proti ní postavit. Škoda, že jsme dobře rozehraný zápas ztratili a prohráli 1:3.

Jak hodnotíš své účinkování v zápase?
Určitě to mohlo být lepší. Týmový výkon byl podle mě dobrý, s klukama jsme makali jeden za druhého, ale můj osobní bude potřeba zlepšit. S trenérem už jsme se o tom bavili, ale podrobnosti si nechám pro sebe.

Jak se zatím v Dukle cítíš?
Je mi tu skvěle. Trenéra znám z Jablonce, i když před svým příchodem jsem se s ním ohledně možnosti jít do Dukly nebavil, přišlo to zčistajasna. Mluvili jsme spolu, až když jsem přišel sem. Kluky z kabiny už jsem taky stihl poznat, k čemuž mi pomohlo i to, že jsem byl na soustředění. Mám radost, že je tu dobrá parta.

Před příchodem do Dukly jsi měl na kontě jen devět startů v první lize, věříš, že právě u nás se to zlomí a budeš pravidelně nastupovat?
Doufám, že se to podaří. Já jsem začal poměrně pravidelně nastupovat před dvěma lety v Jablonci, pak jsem se ale zranil a od té doby už to bylo vždy jen na pár minut. Snad se to tady zlomí a začnu zase nastupovat pořádně.