clanek-1

Přesvědčivá výhra v Jihlavě. Neporažení jsme už 10 utkání v řadě

18.02.2023, 11:00

FC Vysočina Jihlava

1:4

(0:2)

Přípravné zápasy 2022/2023 A tým

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Jágrik – Svoboda, Vedral, Gabriel, Peřina – Tureček (74. Shudeiwa), Vítek (60. Šancl) – Křivánek (60. Ogiomade), Selnar, Fila (60. Záhradnik) – Araujo-Wilson (74. Tall). Náhradníci: Trešl – Irodotos, Franěk, Křehlík.

Sestava hosté:

Rada – Ullman, Piroch (65.Krch), Peterka, Zapletal (45. Holiš) – Hrubeš (65. Moulis), Barac, Havelka, Šebrle (65. Buchvaldek), Kozel (65. Hudec) – Špatenka (65. Lehký)

  • Branky: 71. Ogiomade – 3. Kozel, 35. Špatenka (pen.), 87. Krch, 90. Holiš, Rozhodčí: Raplík – Hurych, Líkař.
Předposledním přípravným utkáním pro nás byl duel v JIhlavě. Vedení jsme se chopili už ve 3. minutě, postupně ho navyšovali a nakonec jsme po zásluze vyhráli 4:1. V přípravě jsme tak stále neprohráli a celkově jsme už posledních deset zápasů nepoznali, jaké je to prohrát. Tato série trvá od ligového zápasu s Opavou.

Hodnocení trenéra:

Jiří Vágner (FK Dukla): Utkání bylo docela kvalitní, zvlášť v první půli. Šli jsme brzo do vedení, do nějaké 25. minuty jsme mohli přidat i další góly. Nedařila se nám koncovka, na to finále se musíme zaměřit. Na konci utkání jsme Jihlavu hodně zbytečně pustili do snížení, měli tam pak i další šance. Pojistili jsme to dvěma góly, ale musíme si příště více pohlídat i samotný průběh zápasu, abychom nespoléhali na to, že to nějak dohrajeme. Když si to pohlídáme, můžeme to utkání dohrát tak kvalitně, jako jsme do něj vstoupili. Dnes se nám vydařil právě ten úvod, dobře jsme drželi prostor a vzájemně jsme se doplňovali. Za týden nás čeká poslední přípravný zápas s Táborskem, už dnes hráli někteří hráči větší část zápasu. Na to navážeme i v příštím zápase a pak už zase půjdeme v lize na ostro.