clanek-1

21.08.2022, 10:30
Juliska UMT

FK Dukla Praha

0:12

(0:7)

1. kolo, 1.liga žen 2022/23

SK Slavia Praha

Sestava domácí:

Kubíková - Nedvědová, Potůčková, Dudová, Pražienková - Beránková, Kavalová - Hrobská (60. Holečková), Prošková (70. Kaletová) - Skálová, Dvorská (81. Klomínková)

Sestava hosté:

Lukášová - Šlajsová (46. Abrahamsson), Necidová (46. Keene), Bendová, Khýrová - Šurnovská, Krejčiříková (46. Tenkrátová), Szewieczková - Divišová, Kožárová (46. Veselá), Černá (46. Růžičková)

  • Branky: 1. a 75. Šurnovská, 12. a 27. Kožárová, 77. a 82. Khýrová, 6. vlastní, 19. Černá, 32. Szewieczková, 39. Divišová, 51. Keene, 86. Lukášová (pen.)
    Rozhodčí: Hrušková - Holakovská, Pachtová
  • Diváci: 100

Hodnocení trenéra:

Jakub Kowolowski, trenér: "Vstup do sezony nám nevyšel, pomýšleli jsme na jeden z dobrých výsledků proti silnému soupeři. Nastoupili proti sobě dva rozdílné týmy v nastavení, jeden hladový, od prvních minut napadající a s chutí i elánem, druhý se strachem, chybějící touhou zkusit překvapit či až takovou odevzdaností. Mrzí mě, že nás nemotivuje se takovému soupeři postavit, odehrát s ním se vztyčenou hlavou první kolo a ukázat, že jsme se posunuli. Realita byla v neděli jinde. Napadání bylo pomalé, nedotažené situace, nenabrané hráčky, byli jsme pozdě v soubojích i málo důrazní. To, že se dopustíte několika chyb, to vnímám jako normální vývoj, bohužel dnešek však hodnotím velmi negativně.

Nejhorší na tom všem je, že jsme opravdu neukázali nic a Slavia byla ve všech aspektech jasným vítězem. Člověk se svými kolegy může být klidně i nejlepším stratégem, vymýšlet taktiku, věnovat se až nejmenším detailům, ale ve chvíli, kdy nedokážete svůj tým inspirovat k tomu, aby odehrály utkání na hranicí možností, s pozitivním myšlením a chutí, pak jste prohráli už před úvodním hvizdem. To byl náš případ, který mě mrzí, ostudnou prohru beru na sebe. Za týden máme repete a je jen na nás, jak se k dané situaci postavíme jako tým."