clanek-1

Rezerva Dukly si připsala cenné domácí vítězství nad B-týmem Budějovic

28.08.2022, 10:15
Přední Kopanina

FK Dukla Praha B

2:1

(2 : 0)

4. kolo, B-tým 2022/2023 - ČFL skupina A

SK Dynamo České Budějovice B

Sestava domácí:

Spilka - Ulman, Kozojed, Konan, Fojt (46. Matoušek) - Hudec (K), Křenek (63. Krenciv), Lehký - Hrubeš (87. Löffler), Špatenka (46. Hodek), Šebrle (84.Nikl)

Sestava hosté:

Luksch - Šimoník, Brabec, Böhm, Vais - Malecha (K), Krch (90.+2. Pravda), Bečvář (46. Hák) - Polanský (72. Pineau), Hais (46. Prášek), Bastl

  • Branky: 7. Hrubeš, 35. Hrubeš - 56.Bastl ŽK: 65. Hudec - 84. Šimoník ČK: , Rozhodčí: Bohata - Pekař, Linhart .
  • Diváci: 60
Ve 4. kole ČFL, sk. A přivítala v neděli 28. 8. 2022 od 10:15 hod. rezerva Dukly na svém domácím hřišti v Přední Kopanině rezervní tým SK Dynamo České Budějovice. Hosté získali v předchozích třech kolech tři body za venkovní výhru se S. Hostouň. Dukla získala dosud čtyři body za domácí vítězství 2:1 nad Vltavínem a venkovní bezbrankovou remízu s Povltavskou FA. Ve svižném, oboustranně ofenzivním zápase, kdy dukláci měli navrch v první půli a hosté byli lepší ve druhé půli, získal tři body domácí tým za výhru 2:1, po poločase 2:0. Oba týmy nastoupily, s řadou nadějných hráčů, v rozestavení 4-3-3 a už od začátku bylo vidět pěkné fotbalové akce na obou stranách. V první půli byli však více na míči mladíci z Dukly, a v zakončení i přesnější, a po zásluze se dostali do dvoubrankového vedení J. Hrubešem. O poločasové přestávce oba trenéři vystřídali dvojici hráčů a hra se ve druhé půli odehrávala pod taktovkou hostujícího týmu, který snížil na konci první desetiminutovky na rozdíl jednoho gólu. Ale protože v dalších šancích se již ani hostující ani domácí hráči přes velmi dobré brankáře domácího i hostujícího týmu neprosadili, připsala si Dukla v souboji se svými vrstevníky z Českých Budějovic tři cenné body.

Hodnocení trenéra:

Pozápasové hodnocení trenérem Dukly B, Alešem Majerem:

"V prvním poločase se hrál dobrý fotbal, svižný z obou stran, myslím si, že jsme byli o něco lepší než soupeř. Měli jsme tam ještě poměrně dost situací, které jsme ale nedotáhli, dali jsme dvě hezké branky, ale byly tam ještě další situace, které jsme mohli dotáhnout minimálně do nebezpečnějšího zakončení.

Druhý poločas nám úplně nesedl, nedařila se nám kombinace, hodně jsme kazili, bylo tam hodně nepovedených jednoduchých přihrávek a soupeř, kterého musím pochválit za vynikající presink, který vydržel praktikovat po celý zápas, se dostal do herní převahy a myslím si, že jsme v závěru byli rádi, že jsme vítězství ustrážili a asi si hosté za druhý poločas zasloužili vyrovnat, na druhou stranu, my jsme v prvním poločase byli lepší, takže asi remízový zápas, ale dnes se to přiklonilo na naši stranu."