clanek-1

B-tým získal první tři body, porazil Loko Vltavín

14.08.2022, 10:15
Přední Kopanina

FK Dukla Praha B

2:1

(1 : 1)

2. kolo, B-tým 2022/2023 - ČFL skupina A

Loko Vltavín

Sestava domácí:

Šťovíček - Ulman (46. Čížek), Kozojed, Löffler, Mládek - Hudek, Krenciv (K), Špatenka - Hrubeš (84. Nikl), Hodek (46: Quadri), Lehký (91. Křenek)

Sestava hosté:

Štorc - Čejda (29. Freisler), Matějka, Hušek - Borkovec (79. Veselý), Šimáček, Tichý, Podzimek (K) - Lehocký (70. Žiga), Maione, Klimenda

  • Branky: 18. Špatenka, 65. Quadri - 5. Lehocký, ŽK: 70. Špatenka, 76. Hrubeš - 56. Tichý, 87. Maione ČK: , Rozhodčí: Hlaváček - Vojáček, Štípek
  • Diváci: 120
Za letního počasí přivítal rezervní tým Dukly v prvním domácím zápase podzimní sezóny na svém "novém" domácím hřišti v Přední Kopanině hosty z FK Loko Vltavín. V uplynulém prvním kole sezóny 2022/2023 oba týmy shodně prohrály 1:2 a tak obě družstva usilovala o první body. Lépe začali hosté, kteří se dostali do vedení 0:1, Dukla stačila s hosty srovnat krok jak herně, tak výsledkově ještě do poločasu. Ve druhé půli i přes tlak hostí, se Dukla ujala vedení 2:1, které až do konce zajímavého zápasu udržela.

Hodnocení trenéra:

Závěrečné hodnocení trenéra FK Dukla Praha B, A. Majera:

"Přestože jsme dostali v úvodu zápasu branku, myslím si, že začátek zápasu nám herně vyšel, nepokryli jsme sice centr ze soupeřovy levé strany, ale jinak jsme vstoupili do úvodu zápasu tak, jak jsme chtěli. Myslím, že jsme měli dobrou rozehrávku, drželi jsme balón a byly z toho dvě situace, kdy první nám ještě hosté vyhlavičkovali z brankové čáry a potom už jsme díky F. Špatenkovi druhou šanci proměnili.

Potom se zápas stal spíše bojovnějším, bylo tam více rychlých přechodů z obou stran, Vltavín nás "trápil" dlouhými křížnými míči za obranu, na což jsme museli v poločase zareagovat, ale pak se nám trošku narušila souhra. Ve druhém poločase si myslím, že jsme to spíše "ubojovali", hráči se hodně obětovali, řekl bych, že i někteří kluci nemají teď takovou sportovní formu, že některé věci se jim nedaří tak, jak je známe, ale o to víc si cením toho, že tomu nepodlehli a že zápas odbojovali až do konce, i přestože Vltavín měl řadu standardek, rohů, tak skutečných příležitostí k zakončení měl minimum. Z defenzivního hlediska tedy dobré, ale od cca 30. minuty jsme hru neměli úplně pod kontrolou, oproti první půlhodině. Samozřejmě jsme hrozně rádi, že jsme ten zápas vyhráli, protože hráči si musejí "sáhnout" na to vítězství, vědí, co pro to musejí udělat, takže z tohoto pohledu to bylo, samozřejmě, vynikající."